Hoofdstuk 49 Het was stil in huis

image007Ik zie dat we al bijna 50 hioofdstukken hebben verteld uit ons leventje .Zoals we nu zijn kunnen er nog wel 50 aan komen . Maar dan moeten we wel een verjongingskuur doen want ook ik begin ouder te worden .Ik zat laatst mijn haren te likken  toen ik wat grijze haren ontdekte die heb ik er dus meteen uitgehaald .Dat was wel pijnlijk maar ik ga als zwarte kat door ehtleven niet als een  grijs zwarte .Baasje merkte wel dat er iets aan de hand was maar  begreep niet wat het was .Poezentaal en mensen taal is zo verschillend . Gelukkig begrijpen we elkaar meestal wel maar wat zou ik graag al was het maar 1 keer in mijn leven  iets tegen Baasje kunnen zeggen .Men zwegt wel eens hoe ouder je wordt dan moet de omgeving ook rustig zijn .Nou dat geldt niet voor ons .

 

Jaren hebben we geleefd in een stille omgeving .Overdag geen radio geen muziek geen plaatjestoestel o ja t v dus . De laaste tijd hoorde  ik zelfs de vliegjes zoemen in huis als die er waren .Ik werd bijna miauw van de stilte .We hebben dat altijd leuk gevonden en in de avond als baasje dan thuiskwam  miauwden we volop tegen baasje .Er was weer geluid muziek kortom er was weer leven in huis .Nu gaat baasje vroeg weg en laat ons achter geen geluid in huis  Af en toe eens een deur die dicht slaat ergens maar dat is dan ook alles.Overdag slapen wij veel of we spelen even met elkaar . we worden snel moe ,onze leeftijd  speelt ons parten dan .Ik besloot dat er verandering moest komen  in ons wat saaie leven .image003

 

Niet dat ik ongelukkig was .integendeel maar wat geluid om ons heen zouden wij wel wat leuker vinden  nietwaar Kleintje? Kleintje knikt naar mij .ze slaapt nog half maar hoort alles wat ik zeg .!Toen baasje op een avond thuis kwam en de t v en radio aan deed ging ik precies voor die grote doos zitten waar geluid uit kwam . Jullie mensen  noemen dateen luidspeaker of zoiets .Nadat onze voedselbakjes werden gevuld liep ik er neit meteen naar toe maar stond heel rustig op  en wandelde er bijna naar toe . De volgende dag in de avond deed Kleintje precies hetzelfde . Ik had afgesproken dat  we elkaar zouden afwisselen .

 

Baasje keek wel vreemd ik was al bijna klaar met eten  en Kleintje zat nog nog steeds voor de luidspeaker Toen ik klaar  was met eten ging Kleintje eindelijk haar eten opeten  en ik ging mij uitgebreid wassen precies …….voor de speaker .Gelukkig stond het volume niet hard er kwam nauwelijks geluid uit , anders was ik nu hardhorend geweest .Kleintje miauwde vanuit onze kamer dat ze als ze klaar was met eten het weer zou overnemen van mij .Ik knikte want ik had eigenlijk best dorst gekregen maar wilde niet weglopen .Toen Kleintje er aan kwam lopen sprinte ik naar mijn waterbakje  en begon lekker te drinken .Even later ging ik weer naast Kleintje zitten en keek naar Baasje  hoopvol .Zou er wat veranderen ? Begreep hij wat wij willen ?De volgende morgen toen het bijna tijd voor baasje was om weg te gaan  liep hij naar de radio en verdraaid hij deed het aan .71

 

Zacht geluid klonk bijna  als muziek in onze oren .Ik sprong op de leuning van de bank en lag heelrijk te genieten .Ook Kleintje genoot  zij lag inmiddels op de zitting  en zo te horen  genoot ook zij van de muziek .Toen het donker werd en wij voelden dat baasje ieder moment kon thuiskomen ,deden wij iets wat wij eigenlijk nooit deden .IK hoorde de deur opengaan en bleef heerlijk liggen waar ik lag .Ook Kleintje bleef heerlijk liggen .Normaal zou ik al miauwend tegen baasje  aanlopen gevolgd door Keintje .Toen baasje de kamer in kwam zag hij ons heerlijk schijn slapend  liggen .

 

Zachtjes liep hij naar onze voedselbajkjes om die te vullen  toen ik er plotseling stond .Als een kat zou kunnen glimlachen  zou dit er het moment voor zijn .Je kunt een slapende kat altijd wakker maken met voedsel,dat zou Baasje toch moeten weten !Of zou hij ons hebben willen laten slapen ?Dat had ik nu willen vragen  in mensentaal .Maar voorlopig hebben we onze zin gekregen .De volgende dagen deed baasje  netjes de radio aan  en voelde wij ons niet meer zo alleen  en er was geluid in huis .Natuurlijk begroetten wij Baasje weer de komende dagen stel je voor liefde en genegenheid moet van twee kanten komen . Nu is het al enkele dagen  lekker om in te leven  een beetje muziek op de achtergrond doet dus wonderen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*