Hoofdstuk 53 Ziek

image003Verteld door tobi

Het is een paar dagen voor Kerst en sinds een paar dagen ligt Kleintje in de reismand .Dat is niks voor haar en vroeg haar dan ook waarom ze daar lag .Ik kreeg een vaag antwoord over knallen en veilig  en dat was alles wat ze er over wilde zeggen.Nooit is zij bang geweest voor knallen en vuurwerk sterker nog ze zat er altijd naar te kijken !Poezen zijn rare wezens ,we zijn al zolang maatjes en dan  zo een vaag antwoord .Ik zat zelf ook neit lekker in mijn vel hoor .Mijn nagels waren een beetje lang maar ik had er geen last van  dus gewoon doen zoals altijd.Wel bleef ik constant overal achter haken vooral het groene tapijt in onze kamer was een ramp .

 

In alle andere kamers liep ik gewoon  goed behalve in onze eigen kamer nota bene .Het was maar een klein stukje ,een beetje vervelend meer niet .Op een avond lag ik heerlijk op de bank te slapen zzzzztoen Kleintje er aan kwam geslopen .Ze keek eens naar mij ging even wat eten en drinken en stond wel een minuut naar de bank te staren .Nieuwsgierig keek ik naar haar en knikte dat het okay was om erop te springen .Ze strekte haar voorpoten op de bank en wilde al springen  alleen dat lukte niet  erg .Ze huppelde meer op haar achterpoten  alsof ze geen kracht meer had .image002

 

Baasje zag dit natuurlijk en hielp haar op de bank .Dankbaar keek zij hem aan en nestelde zich tegen baasje aan en sleip bijna meteen .Verwonderd bleef ik kijken en denken Goed Kleintje was al behoorlijk oud bijna 24 jaar .maar dat moet toch geen reden zijn om geen kracht meer te hebben ? Of toch wel ? Nu ik er goed over nadenk doet Kleintje  veel minder dan ze eigenlijk vroeger deed .Ze zat ook altijd op de vensterbank naar buiten te kijken  maar dat doet zer al een tijdje niet meer .Ook rende ze na het eten altijd even  nu loopt ze gewoon naar een slaapplaats en zzzzz slaapt .

 

Eigenlijk slaapt ze erg veel  Maar ja ouderen doen dat ook toch ?Toen kwam de dag of eigenlijk avond dat ik au pootje had .Goed ik liep al een tijdje met een zeer poote  maar ik liet niks merken stel je voor zeg ….Het is vanzelf gekomen gaat ook wel weer weg dacht ik nog .Toen baasje dus die avond thuis kwam liep ik niet naar hem toe maar hinkelde op drie poten .terwijl ik baasje vertelde wat ik allemaal had gedaan die dag .Baasje schrok wel dat ik op drie poten liep en eht deed ook behoorlijk au hoor .

 

Hij zette mijn eten en drinken bakjes dicht voor mijn neus dan heofde ik neit zo ver te lopen Eigenwjs zoals ik altijd ben geweest.moest en zou ik naar de keuken lopen want ik wist daar liggen de kattesnoepjes .Zodra ik in de keuken was begon ik  om een snoepje te miauwen  auwen . Ik vroeg dus om een snoepje maar verbeet me eigenlijk tegelijk de pijn in mijn zere poot .Baasje wilde wel eens naar mijn au pootje kijken maar dat wilde ik dus niet en hinkelde weg .Dan maar geen snoepje dacht ik nog want niemand mag aan mijn pootje komen hoor

 

Het doet gewoon teveel au en wat is er nu te zien aan een au pootje ?De volgende avond kwam baasje gehaast thuis haalde kleintje uit haar reismand en legde haarop de bank Meteen werd ik opgepakt voorzichtig en in de reismand gezet.Wat zullen we nu krijgen Kleintje sliep hier toch waarom moest  ik de reismand in ?Baasje beurde de mand op en liep met mij naar buiten  Ik voelde de bui al hangen en begon klaaglijk te miauwen  Baasje het doet geen au meer ik heb honger en het is jkoud buiten ik wil eten . Niets hielp want baasje zei het vreselijke woord Herman  de dierenarts ………Wordt vervolgdimage004

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*