Hoofdstuk 53 deel twee

Ik ben niet bbbbbbang hoor , ik wist dat Herman  gelukkig poezentaal sprak maar toch nu even niet dank U .Baasje startte de auto en reed met mij  weg.Ik bleef constant tegen baasje miauwen dat het helemaal geen pijn meer deedals we maar niet naar Herman gingen . Liever morgen dan kon ik mij geestelijk voorbereiden .Niets hielp ,Baasje zei dat ik een au pootje had en dat katten op vier poten  in plaats van drie poten  moeten lopen  dus daarom naar Herman .Dus als ik het goed begrijp kijkt Herman alleen maar en dan is het over ???Ja ja ik weet dat het zeer doet maar we moeten even flink zijn vertelde baasje , maar een echt antwoord kreeg ik niet op mijn vraag ..image004

 

Toen we bij Herman kwamen en de wachtkamer ingingen  was er gelukkig niemand voor ons !Wat een geluk nauwelijks had ik dat gedacht  of een poes in een mandje werd binnengebracht samen met haar baasje .Onmiddelijk begon ik mijn klaagzang over mijn auw pootje en toen keek die poes mij zooooo vreemd aan dat ik meteen ophield .Zij sprak helemaal nietsa, maar haar lichaamstaal vertelde mij boekdelen .Lekker in haar vel zat zij ook niet maar eht ging weer wat beter en ik moest mij niet zo aanstellen .Leuk hoor als een vreemde poes je dat even vertelde  of eigenlijk leit merken  terwijl je pijn zat te lijden .

 

Even alter werden wij binnen geroepen en keek Herman  mij aan en zei tegen baasje dat ik zeker een zeer pootje had.Toen keek baasje toch vreemd ,hoe wist Herman dat ik een auw pootje had ?Baasje had Herman helemaal niet verteld nog !.Zeker vergeten dat Herman onze taal spreekt dom baasje hi hi .Hij keek even anar mijn pootje en vertelde dat mijn nagels waren ingegroeid dat ik wel pijn moest hebben en dat ik onder narcose moest . Dan zou ik worden geholpen .Oef dat was dus even schrikken voor alletwee maar goed het meost gebeuren .

 

Was ik tenminste van die zere poot af en kon ik weer op vier poten rondlopen . Ik zou natuurlijk baasje en Kleintje  even moeten missen maar het was maar voor even dacht ik nog .Toen het spreekuur was afgelopen mensen wat zijn er toch een hoop zieke dieren was ik aan de beurt .Ik kreeg een kelin prikje en voelde me heelrijk slaperig en wat nog belangrijker was ik voelde geen pijn meer.Toen ik weer wakker begon te worden was het denk ik al bijna ochtend , ik hoorde ergens een haan kraaien .En ik wist dat hanen altijd vroeg in de morgen zich lieten horen .

 

Ik keek eens om mij heen en zag overal allerlei dieren in kooien rondom mij.Er was een soort muis hmmmmmmm smakelijk hapje dus  die angstig begon te piepen toen die mijn koppie zag nou ja zeg !.Er was ook een hondje die wat aan zijn bekje had  en die ook geopereerd was .Ik keek eens naar mijn pootje en zag dat die nagels helemaal weg waren  yes ..Maar ook een stukje kaalgeschoren  wat lelijk maar niet getreurd haar groeit weer aan .Verder had ik een flinke wond waar die nagel had gezeten ..Ik begon aan mijn wond te likken maar wat was dat smerig..

 

Op dat moment kwam Herman binnen en zag dat ik een vies bekkie trok.Ja zei die dat spul op je pootje is niet  om op te eten  maar om de wond te helpen genezen .Maar waarom moet alles wat genezend werkt  dan ook nog smerig ruiken  en smaken vroeg ik aan Herman .Die begon daarop zo vreselijk te lache  dat ik dacht  dat ik onbewust zelf iets grappig had verteld .Hoofdschuddend en nog nalachend liep Herman weg want het begon al weer behoorlijk druk te worden in de praktijk. Afijn ik had dus een nachtje niet thuis geslapen  maar bij Herman gelogeerd .Ergens vond ik eht fijn om Herman weer eens te zien want Kleintje had veel over hem verteld .maar hem nu eens te zien was wel eluk alhoewel leuk……..

 

Ik begon Kleintje  en baasje trouwens wel te missen  hoe zou het nu zijn daar ?De telefoon bleef maar rinkelen  tot ik mijn oren spitse ik hoorde baasje zijn stem …Wekl heel ver weg en door de telfoon kon ik hem goed verstaan  want wij katten hebben een uitstekend gehoor .Baasje vroeg hoe het was met mij  en wanneer ik terug mocht naar huis .Herman vertelde dat er drie nagels waren ingegroeid en dat ik behoorlijk veel pijn  moest hebben gehad maar nu was alles weer goed.Ik had pijnstillers gekregen en een pilletje zus en een pilletje zo  plus een zalfje  en dat ik vanavond al naar huis mocht .Jippie wweer naar huis  naar Kleintje en baasje .image004

 

Ik miauwde van pure blijdschap  en precies op dat moment keek Herman mij aan en glimlachte Hij begreep mij natuurlijk .Kleintje had niet overdreven  door te zeggen dat Herman een prima mens was .De dag ging snel voorbij en voor ik het wist hoorde ik de auto van baasje voor de kliniek stoppen .Natuulijk spitste ik mijn oortjes maar was nog wel wat suffig  dus ik miauwde neit toen baasje binnen kwam .Nadat Herman  mij uit mijn tijdelijke verblijf nam keek ik baasje aan  en verdraaid weer zag ik iets glinsteren  achter die brilleglazen …

 

Dat ik mij zo suf voelde kwam door de pilletjes die Herman mij had gegevenb . Tenminste dat vertelde Herman aan baasje .Eenmaal buiten durfde ik weer te miauwen tegen baasje .Ik vertelde dat ik blij was en niet meer zo een pijn had ..Wat baasje toen als antwoord gaf maakte mij zo blij Hij zei dat ik i p v tobi maar bikkel  moest genoemd worden  Wel vond baasje dat ik veel eerder had moeten laten merken dat ik pijn had dan was hij ook eerder naar Herman gegaan .Maar baasje weet ook dat katten heel moeilijk zich uiten  pas als de pijn  heel erg wordt en het echt niet meer gaat dan  laat ik het pas merken een bikkel dus .

 

Toen we weer thuis waren  en de deur van mij of eigenlijk Kleintjes reismand open ging liep ik verdwaasd even rond hoor .Ik rook gelukkig al mijn o zo bekende  geuren en liep gelijk naar onze kamer waar ik lekker water begon te drinken .Ik kreeg van baasje mijn overheerlijke snacks  en een stukje leverwordt en ook mijn voedselbakje was weer vol .Die liet ik even voor wat het was ik was veel te blij dat ik weer thuis was .Kleintje liet in het begin niks merken ze lag heelrijk op de bank te slapen  maar toen ik even later langs de bank liep probeerde ze er van af te springen .

 

Ze viel er bijna van af pfff Daarna liep ze op mij af  en begroette mij zoals wij altijd doen . Ik was echt weer helemaal thuis zucht ………..image003

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*