Hoofdstuk 03 Wie is de baas in huis???

Ik mag die zwarte kat nog steeds niet .Hij praat niet tegen mij en ik niet tegen hem.Ik negeer hem gewoon .Alleen als hij te dichtbij komt dan grom en blaas ik naar hem .Zoals gisterenavond.Ik besloot het erop te wagen om op baasje zoals ik hem noem te klimmen .Hij heeft mij tenslotte uit het asiel gered en ik mag hem wel …Ik sprong op de bank en lag binnen enkele minuten op zijn schoot . Heerlijk was dat zeg ik zette mijn motortje aan zo fijn was het .

 

Ik had al een tijdje zo gelegentoen ik uit mijn ooghoeken een zwarte beweging zag .Hij maakte ook aanstalten om op de bank te sringen Maar dat gebeurt niet hoor ik begon heel vervaarlijk te grommen als teken van pas maar op jij ..Kom niet dichterbij anders geef ik je een haal hoor .Onmiddellijk verstijfde hij en hi hi zijn haren stonden recht overeind .Vrouwen aan de macht dacht ik nog We zullen eens zien wie hier de baas is .

 

Ook al is het jouw huis dat wil nog niet zeggen dat je de baas bent over mij Sharky de asielpoes Met zijn haren nog overeind droop hij af en sprong in zijn hangmat .Toen baasje wilde weggaan wilde ik eerst helemaal niet opstaan ik lag veeeeeel te lekker .Baasje deed alle lichten uit en ging richting slaapkamer .Na een paar minuten ging ook daar het licht uit  en zat ik nog op de bank en na te denken wat ik nu eens zou gaan doen .

 

Zal ik proberen om op het bed te springen  wie niet waagt wie niet wint  wie weet vindt baasje het wel goed  mooi meegenomen dan ..Ik besloot het er op te wagen  en liep langs Tobi  op weg naar de slaapkamer .Hopla ik stond al op het bed .Heeeel voorzichtig liep ik naar het baasje zijn gezicht  en zette alvast mijn motortje aan  meestal hielp dat wel .Zo ook dit keer .Een zachte hand verscheen en aaide mij voorzichtig over mijn koppie .Waaauw twee nul zou ik zeggen .

 

Die nacht heb ik dus voor het eerst  bij baasje geslapen heerlijk was dat hoor .Alleen toen het licht werd kwam die zwarte duivel de kamer binnen .Pech gehad tobi  nu lig ik er  en ga niet weg voor jou .Toen Tobi eenmaal door had  dat ik niet wegging draaide hij zich om en liep weg .Toen baasje ging eten liep hij eerst naar Tobi  en knufflde hem!Waarom ik begrijp dat niet  maar dat schijnt iets te zijn wat alleen mensen snappen .

 

Pas daarna kreeg ik een knuffel  en natuurlijk mijn eten Ook waarom baasje onze bakjes vlakbij elkaar zette snap ik nog steeds niet hoor .Toen i kklaar was met eten keek ik even vlug naar Tobi maar die had alleen maar aandacht voor zijn eten .Leuk huis is dat hoor een veelvraat van een kameraad zeg maar  maar wel een heel lief baasje . En wie weet verandert het ooit nog eens en ja hoor het veranderde .

 

Het begin was er het gebeurde vandaag Plotseling stonden we tien cm van elkaar af .Ik had hem totaal niet gezien  en van schrik gromde ik niet eens .Heeeeel voorzichtig begroette ik hem neus aan neus .Dat duurde heel kort en vlug ging ieder weer zijn eigen weg .Hij was zowaar bang voor mij stel je voor een ik een poes jonger dan hij wel twee jaar verschil .ha ha .Nou ja tijden veranderen ook voor katten .

 

Katten hoeven niet altijd de baas te zijn poezen zijn tegenwoordig ook aan de macht hoor .Vandaag waren er ook heel de dag vreemde mensen in huis  klein groot dik dun alle soorten en maten waren er .En ik kreeg van iedereen aandacht behalve van baasje die zat vaak met Tobi te kroelen .Ook was er iemand die een soort tikkertje wilde spelen met mij .Hij weet ondertussen dat poezen sneller zijn dan mensen……

 

Telkens haalde ik uit zonder mijn nagels uit te zetten met mijn pootje .alleen een keer in het vuur van het spel vergat ik het 1 keertje .Ik hoorde een soort van grrrrr aaauw en verd……En meteen was het spel over flauw he ?Eigenlijk werd het ook tijd  want het vergt de nodige concentratie hoor van mij en ik werd het een beetje zat .Ik likte mijn pootje  en ging vermoeid op de stoel liggen en al snel was ik poezendromeland …….image011

2 thoughts on “Hoofdstuk 03 Wie is de baas in huis???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*