Hoofdstuk 04 De vrede is getekend

Gisterenavond kam er bezoek.Ik was klaarwakker en ik stond voor de deur om ze te begroeten .Baasje dacht dat ik de deur uit wilde lopen  en wilde mij de woonkamer in doen .Met grote tegenzin  ging ik en bleef rustig afwachten .Toen die mensen  eenmaal op de bank zaten ,kwam ik om ze te verwelkomen .Ik genoot van alle aandacht die ik in het asiel zo gemist had .

 

Ik begrijp dat al die andere katten en poezen ook hun aandacht wilden natuurlijk.Drie uurtjes gedeeld door 100 dieren en al het schoonmaakwerk en voederwerk . Ik moest mij even achter het oor krabben hoeveel het was weet ik niet meer maar wel heeeeel weinig  hoor .Soms lag ik heerlijk tussen twee mensen in  en dan ging ik eens naar baasje om daar op schoot te gaan liggen .Het werd al later en later toen tenslotte de laatste bezoeker weg ging .

 

Uiteraard wilde ik die netjes uitlaten alleen dat mocht niet van baasje .Ik stond alweer klaar bij de deur maar weer moest ik naar binnen .Nadat alles was opgeruimd ging baasje naar de slaapkamer waar ik allang was natuurlijk .Een hele tijd heb ik daar bij baasje  geslapen .En nagedacht wat ik met die zwarte kat moest beginnen .Ik besloot om hem eens te bezoeken  baasje sliep en was ver in dromenland .

 

Voorzichtig zonder een geluid te maken liep ik de woonkamer in en vond Tobi in zijn hangmat .Verschrikt keek hij naar mij .hij had mij dus niet horen aankomen .Ik vroeg waarom hij nog steeds niet wilde praten met mij.Toen kwam het hele verhaal eruit .Hij was bang voor mij omdat ik zo lelijk deed de eerste dag tegen hem .Het was nog maar kort geleden dat zijn allerbeste maatje  was gaan hemelen  en opeens was er een poes die tegen hem gromde .

 

Dat was teveel voor hem hij was nog niet over zijn verlies heen .Alles wat hij gewend was ging opeens niet meer want ik hield hem tegen met mijn gegrom .Ik moest even wat weg slikken  wat voelde ik mij nu rot zeg.ik had dit nooit verwacht en mompelde een excuus .Heel in het kort vertelde ik hem waar ik vandaan kwam  en dat een asiel ook niet alles was .Ook hoe blij ik was met baasje  en nu tobi mij dit had verteld nog blijer .datik heel misschien zijn maatje mocht worden .

 

Tobi wilde eigenlijk zoals hij was gewend  naar baasje toe om hem te wekken .Doordat ik zo  bromde durfde hij het niet meer en was daar heel verdrietig om .Morgenochtend mag jij baasje wekken hoor je mag zelfs weer op je eigen plekkie liggen  bij baasje beloofde ik hem .Toen baasje die morgen of eigenlijk middag wakker werd voelde hij niet 1 maar 2 dieren op bed .Ik op mijn kant en tobi aan zijn kant .Veel vrolijker dan ik al was sprong ik van het bed en via de kruk op de vensterbank  waar ik heerlijk naar buiten kijken kon .

 

Ook tobi was vrolijker hij kon weer normale aandacht krijgen de hij eigenlijk wel verdiende .Met ons eten ging het ook beter .Eerst kreeg tobi zijn eten en ging direkt eten en daarna kreeg ik mijn happie .Na een minuut of zo wisselden wij van voederbak en zo aten wij elkaars eten op .Het waren toch droge brokken dus het maakte niks uit .Zelfs bij elkaar passeren viel het eigenlijk wel mee wij keken elkaar diep in de ogen en zonder blazen of grommen liet ik hem gaan waar hij heen wilde .Ik begon mij meer en meer thuis te voelen ….image003

One thought on “Hoofdstuk 04 De vrede is getekend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*