Hoofdstuk 05 ruzie met baasje

Ik lig heerlijk in mijn kattestoel zie plaatje en ben eigenlijk heeeel tevreden Alleen heb ik nog steeds moeite met tobi.Als ik in de avond lekker  op de rugleuning lig te doezelen ,springt hij er plotseling ook op en ja dan schrik ik natuurlijk en ga dan blazen .Het gevolg tobi schrikt daar weer van  en druipt af .Gelukkig went hij er steeds meer aan dat er nog iemand in huis is .Afgelopen week had ik een ongelukje met baasje .image002

 

Toen ik namelijk op bed lag en hij mij stevig begon te aaien  dacht ik HA fijn we gaan spelen .Ik draaide mij om  en weer om terwijl ik mijn pootjes op  zijn arm vastklemde .Helaas vergat ik mijn nagels in te trekken ……Nadat baasje verschrikt auw had geroepen ging ik gewoon door .Ik kreeg dus een tikje op mijn kop en schrok daar zo van dat ik gelijk los liet .Ik vluchtte van het bed af en ging even wat water drinken .

 

Na een poosje kwam ik weer voorzichtig op eht bed en zette mijn geheime wapen in.Ik liet mijn motortje draaien en liep naar baasje ..Hij begon mij zachtjes te aaien  en riep ga maar slapen .Dat was niet tegen dovemansoren gezegd hoera hij was niet meer boos op mij .Ik vleide mij heerlijk tegen hem aan  en zo lag ik heel de nacht heerlijk warm .Af en toe hebben Tobi nog meningsverschillen  hoor ..

 

Zoals vandaag baasje had wat kattensnoepjes neergelegd .Op tien centimeten van mij lagen de snoepjes van Tobi ook.Toen Tobi zijn snoepjes op had kwam hij naar mij om het restant van mijn snoepjes op te eten .Dat had ie gedacht !Ik blies een waarschuwing naar hem  vergeet het maar Tobi ik heb ze van baasje  gekregen en ik eet ze dus ookop en niet jij …De waarschuwing hielp wel  hij keerde zich om en ging zich wassen  .

Ik had al ontdekt  dat er een heerlijke krabpaal  in huis stond met ene zitje erop .Vandaag heb ik dus heerlijk naar buiten gekeken .Wat zou het zijn om daar buiten te zijn ?Toen baasje zijn jas aantrok begreep ik  dat hij de deur open zou moeten doen .Nog voordat iemand er erg in had zat ik al miauwend voor  de buitendeur.Please baasje mag ik mee mag ik mee ?? miauwde ik .In plaats dat ik mee mocht  riep hij dat ik de kamer in moest .

 

Verontwaardigd miauwde ik dat het neit de bedoeling was om naar binnen te gaan maar naar buiten .Baasje bleef onverbiddelijk helaas dus ik ging maar weer naar binnen .Toen hij weer terug kwam  en de deur van de gang weer opendeed stormde ik de gang in .Wie weet had baasje wel vergeten  om de deur dicht te doen en kon ik naar buiten ..Helaas de deur was dicht maar gelukkig kon ik wel naar buiten kijken .Nog iets dat ik jullie wilt vertellen ik heb iets van Tobi geleerd .

 

Ook een poes is nooit te oud om te leren  hoor .Gisteren merkte ik dat Tobi uit een deur kwam  die naar het mensentoilet  gaat .Wat hij daar heeft gedaan  vroeg ik maar niet maar ging later zelf op onderzoek uit .Ik probeerde dus de deur open te maken en krabde met mijn pootjes langs de deur .Na heel veel moeite ging de deur een stukje open  genoeg om me mijn kopje de deur verder open te wringen .Ik rook vers water en begon te zoeken waar dat was .images

 

Het was aardedonker dus moest ik  alle zeilen bijzetten  om water te zoeken .Ik sprong op iets en verhip daar zag ik heel vaak  mijn spiegelbeeld  in iets .Heel voorzichtig boog ik iets voorover om dat te onderzoeken .De geur van water werd sterker en sterker .Plots verloor ik mijn evenwicht en belandde in het water .Verschrikt begon ik te blazen  en worstelde om eruit te komen .Pff toen ik er eenmaal uit was geklauterd stormde ik op de deur af en stootte die open met mijn koppie

 

Auw dat deed zeer maar gelukkig ik was eruit .Meteen sprong ik op het rugleuning van de bank en begon mij schoon te likken .Er was toch niets gebeurd??Nu lig ik heerlijk te slapen  terwijl Tobi in zijn hangmat ligt een pootje van hem ligt achteloos buiten de hangmat . Wij kunnen een mooi stel worden wij twee ….veelkitties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*