Hoofdstuk 06 Ben een dondersteen

Vergis je niet  zo lig ik niet altijd . In het vorige hoofdstuk lag ik even heerlijk te dromen ,was echt in dromenland.Maar ik kan ook heel pienter zijn hoor .Kijk maar naar het plaatje  op mijn uitkijkpost .Het gebeurd regelmatig  dat Tobi denkt dat hij slim is  Zoals bij het eten .zodra baasje het laatste voedselbakje heeft gevuld spring ik van de bank en ga languit in de deuropening liggen .

 

Tobi loopt dan nog steeds zijn neus achterna van baasje Dan wil hij eigenlijk gaan eten  oeps ziet mij dan liggen  languit in de deuropening Ha ha wie is er slim Tobi durft niet langs mij  zodat ik alle gelegenheid heb om als eerste te eten .Dat is een paar dagen heel goed gelukt totdat Tobi er wat op had gevonden .Toen baasje zijn voedselbakje had gevuld  en ik net van de bank af wilde springen  liep Tobi al naar onze kamer .Dus was hij als eerste aan het eten  of ie uitgehongerd was zo at hij of vrat hij .

 

Als je dan bedenkt dat er ook brokjes in onze huiskamer staan .Ook de voedselbakjes staan in onze en in de huiskamer maar nee als eerste gaat ie naar onze kamer om daar bijna alles op te eten .Nou ja dan ga ik alvast aan de brokjes beginnen  in de huiskamer beginnen .Toen Tobi eindelijk was uitgegeten  liep ik heeeel langzaam  naar onze kamer  en keek wat er nog wat was overgebleven .Verdraaid hij had bijna alles opgegeten  en ik kon nu eindelijk aan het zachte voedsel  beginnen .image002

 

Als we zijn uitgegeten gaan we meestal een tukkie doen .Ik op de rugleuning en hij in zijn hangmat .Als we uitgerust zijn  gaat ook Tobi op de rugleuning zitten .En ach ja ik sta het maar toe  tenslotte is hij ook lid van het gezin .Gisterenavond kwam er bezoek dat was spannend .Toen Tobi de bel hoorde rende hij de slaapkamer in  maar ik bleef gewoon  op de rugleuning zitten hoor .Het was iemand die iets aan de t v moest doen .

Hij pakte allerlei dingen  uit een doos  en ik stond er met mijn nieuwsgierig koppie er natuurlijk bij .Er werd geschroefd en aangesloten  en bij alles wat ie man deed stond ik bovenop .Ik moest zien wat die man in ons huis deed hoor .Alles bleef ik nauwlettend in de gaten houden  zo moeilijk was het niet .Gewoon alles bekijken .

 

Baasje had mij ondertussen wel geroepen maar ik was oostindisch doof ik hoorde niets .Vol spanning liep ik de monteur voor de voeten  of eigenlijk voor zijn handen .Die man had geen last van mij en dus mocht ik alles volgen .De volgende keer als er iets gemonteerd moet worden moet baasje mij maar roepen dan zal ik het wel monteren …Tenminste als ik genezen ben van mijn  doofheid! Na een hele poos was die man met de werkzaamheden klaar  en bleef er alleen maar rommel achter .

 

Vlug ruimde baasje alles op en leek het of er niemand was geweest .Na een poosje gingen de lichten  uit en wist ik het was bedtijd !Vlug sprong ik van het bed en ging mij alvast wassen  en daarna heerlijk tegen baasje aan te kruipen .Onder tussen was Tobi  aan de andere kant op het bed gesprongen  en ook hij ging lekker liggen zzzz Wat hebben wij een heerlijk personeel ….image002

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*