Hoofdstuk 09 Poezen voorspellen beter het weer dan knmi

Eindelijk kunnen baasje en ik goed met elkaar overweg .Het heeft even geduurd maar alles is nu prima .Ik respecteer hem ik vergeet nog wel eens als ik mij heel erg op mijn gemak voel  en mijn nageltjes uitzet, en baasje respecteert mij.Logisch want hij wil niet dat ik mijn nagels uitzet in zijn vel ,In de ochtend als baasje naar zijn werk gaat zit ik al op de vensterbank naar buiten te kijken .Als hij dan  naar buiten stapt  zwaait hij altijd even en geef ik een afscheidsmiauwtje terug .

 

Omdat ik nooit weet wanneer hij thuis komt zit ik in de avond meestal op mijn krabpaal naar buiten te kijken .Ik herken zijn auto al  want die zie ik in de ochtend wegrijden .Zodra ik de auto zie en hoor, wij poezen meoten het van ons gehoor hebben  spurt ik naar de bank en ga languit op de leuning liggen .Als baasje eenmaal thuis is  spring ik van de bank en loop langzaam naar de gang toe waar Tobi inmiddels ook al is .

donderbui

Diegene die het dichts bij zit krijgt als eerste een aai op zijn koppie Meestal ben ik dat dus en geniet daar dan ook van .Nadat ons etensritueel is afgelopen gaan we beide op de rugleuning van de bank ons uitgebreid wassen .Omdat het vandaag behoorlijk warm was en wij niet kunnen zweten was ik blij dat baasje de ventilator aanzette .Naarmate de avond vorderde werden wij erg onrustig.Tobi bleef maar aandacht vragen en tuurlijk kreeg ie dat ook en ik liep dan eens naar de krabpaal om daarna weer om te keren naar de slaapkamer  en op de vensterbank naar buiten kijken .

 

Na een minuut had ik het wel gezien en liep naar de buitendeur waar ik het balkon kon zien .Ook dat was niet meer interessant dus liep ik naar baasje en gaf een kort miauwtje .Een soort van ongenoegen ik zat niet lekker in mijn velletje . Plotseling wist ik waardoor het kwam  dat ik niet lekker in mijn vel zat.Ook Tobi had door waarom ook hij onrustig was .Er zat verandering van weer in de lucht .

 

Ondanks dat we het vaker hadden meegemaakt worden we toch telkens onrustig .Zelfs op bed was ik heel onrustig  dan lekker tegen baasje aan liggen om het volgende moment van bed af te springen en naar de vensterbank lopen om gedachteloos naar buiten te kijken .Ook Tobi was dan weer op bed dan weer op de bank en dan weer in zijn hangmat .Kortom we hadden een heel onrustige nacht terwijl baasje gewoon lag te slapen ..De volgende dag was broeierig weer de zon scheen nauwelijks.

 

In huis en achter het raam was het behoorlijk warm hoor .Zo tegen de middag werd het alsmaar donkerder en donkerder en na een paar uurtjes kwamen de eerste regendruppels tegen het raam .De regen werd meer totdat ik nauwelijks nog naar buiten kon kijken .Opeens een fel licht gevolgd door een hevig gerommel .Onze voorspelling was dus uitgekomen dat was de grote weersverandering dus .Donder en bliksem wisselden elkaar af terwijl het flink bleef regenen .

 

Nou dat was het dus het lekkere warme weer dacht ik,hoewel het in huis nog dagen lekker warm zou zijn hoor .Wat dat betreft maakt het ons niet uit zo een weersverandering maar dat onaangename gevoel is minder leuk .Na zo’n verandering komen we weer tot rust en zijn we weer gewoon lieve poezebeesten .Ik laat baasje lekker over mijn koppie aaien  en Tobi ligt weer te dromen  in zijn stoel ..image002

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*