Hoofdstuk 10 wat is spelen ?

Wat ik nu toch weer  heb meegemaakt …..Volgens baasje en Tobi (maar ja ik let niet op hem) ben ik ietwat aan de zware kant  en moet ik meer spelen …Spelen wat in vredesnaam is dat nu weer  energie verspillen waarschijnlijk ..Baasje is nu enkele weken thuis ik hoorde iets over vakantie  kwam hij gisteren met dat rare verhaal spelen !Ik heb het hier lekker naar mijn zin zelfs begin ik redelijk te wennen aan die zwarte kat Tobi komt het baasje dat belachelijke idee aanzetten .

 

Okee ik ben af en toe een duivelinnetje  zeg maar rustig dondersteentje .Ik kan het gewoon niet nalaten om het leven zuur te maken van Tobi Hij en de baas zijn laat mij niet lachen  mooi niet .Ik lig lekker te wachten totdat baasje onze etensbakjes heeft gevuld lekker voor de deuropening zodat Tobi er niet langs kan .,Af en toe heeft ie kennelijk zo een honger dat ze vergeet dat ik er lig .Dan staart hij mij aan om het volgend moment hup over mij heen te springen .speeltje kat

 

Meestal probeer ik dan even  om hem met mijn pootje te raken en soms lukt mij dat ook .Dan kijkt ie toch raar,maar begint  daarna gewoon te eten alsof er niets is gebeurt.Of een vlieg hem had geraakt grrr Maar goed ik moest en zou spelen ja ja Baasje had een touwtje gepakt en legde het op de grond terwijl hij het bewoog .IK zat dat eens op mijn gemak te bekijken vanuit mijn heerlijke bank Daar trap ik niet in hoor ik lig veel te lekker .Opeens haalde baasje het touwtje  van de grond en liet die voor mijn neuw wapperen .

 

Als ik ergens een hekel aan heb is het iets dat voor mijn neus zit .!Dus ik sloeg ernaar met alle venijn dat in mij zit .Vlug legde baasje het weer op de grond en begon het touwtje weer te bewegen .Dat touw had dus voor mijn neus gezeten  dus ik zal dat ding eens mores leren .Ik sloeg en sloeg er met mijn voorpoten naar maar telkens wist het touw te ontsnappen .Op een gegeven moment zag ik mijn kans schoon  en sloeg er naar met alle kracht die ik in mij had .muis speelgoed

 

Hebbes nu laat ik niet meer los, ik beet en spartelde met dat touw alsof het een muis was .Ja nu spartel je niet meer he of wel ?Nadat ik een tijdje met dat touw had gesparteld en het niet meer bewoog liet ik het maar los .Genoeg gespeeld hoorde ik baasje zeggen  Hoezo gespeeld dacht ik nog ,ik heb alleen maar dat verdraaide touw gepakt en ………..Verdraaid baasje is slimmer dan ik dacht daar moet ik aan gaan werken !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*