Hoofdstuk 11 Mijn grote kans

Zo daar ben ik weer .Ik heb de hele tijd nagedacht hoe ik dat verdraaide touwtje NIET moet pakken .Nog steeds trap ik erin daar wordt mijn humeur niet beter op.!Als die zwarte kat langs komt geef ik hem ipv een tikje een mep zodat ie lekker kwaad achterom kijkt .Hij springt altijd  voor het toetsenbord van Baasje en ik…blijf lekker op de bank liggen .Als ik aandacht wil dan geef ik wel een zacht miauwtje strek mij uit en kom langzaam naar Baasje toe .

 

Altijd krijg ik dan wel een aaitje en als ik genoeg heb gehad draai ik mij om  en ga weer lekker liggen .Deze week kreeg ik toch een kans …die liet ik niet lopen alleen Baasje liet ik lopen HI HI.Ik hoorde in de avond de bel en nieuwsgierig als ik ben  sta ik vlak achter de deur als die open gaat .Normaal doet Baasje altijd de binnendeur dicht zodat ik pas zie wie er op bezoek is als die persoon in de kamer is .Baasje doet dus de deur open en nog geen moment later zie ik mijn kans .Hij begroet die persoon die mens op twee benen en ik glip langs zijn benen heen.

 

Even de buitenwereld verkennen ik liep gewoon  rechtdoor de galerij op mijn neus achterna .Ik hoorde Baasje wel mijn naam roepen  maar ja dat doet ie wel vaker .Net iets sneller als Baasje liep ik dus de galerij op en Baasje achter mij aan  steeds mijn naam roepend Zal best een koddig gezicht geweest zijn maar ik had even de vrijheid .Ik liep langs een roodbruine poes eigenlijk zonder dat ik het begreep en was er al weer snel voorbij .Zo in gedachten verzonken en alle nieuwe geuren opsnuivend zo was ik bezig .Bij een mandje moest ik even stilstaan  om beter te ruiken en meteen daarna voelde ik de sterke armen b=van Baasje om mij heen .

 

Hij ahd mij dus te pakken verdorie nog aan toe .Niets aan te doen ik zag die roodbruine poes weer en begon gelijk hevig te blazen en wild te spartelen .Baasje kon mij maar moeilijk vasthouden zo spartelde ik maar daar waren we alweer terug in onze gang .Ik werd op de grond gezet en de deur ging dicht .Ik slaakte een luide miauw van ongenoegen image002maar mijn nieuwsgierigheid overwon alles weer natuurlijk en ik liep naar binnen .

 

Moest toch weten wie er was binnen gekomen Oh die mens was al vaker geweest haar spullen roken naar een poes die ik al eerder had geroken .Nadat die twee de hele avond achter de p c hadden gezeten liet Baasje het bezoek uit .Dit keer was ie op tijd want ik stond al klaar maar werd de kamer weer in gedreven .Nadat de voordeur weer dicht was kon ik de gang weer in  Ik zag die roodbruine poes weer voorbij lopen maar meer ook niet .

 

Dus ging ik uitgebreid op bed liggen en likte mijn haren  weer in de goede volgorde .Die avond kroop ik dicht bij Baasje en nadat hij mij had aangehaald snorde ik zeker 20 min zo lekker was dat .In huis met Baasje is toch wel leuk maar ja katten zijn nu eenmaal nieuwsgierig dus een volgende keer weet i niet of ik  binnen blijf als er weer een kans komt …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*