Hoofdstuk 14 prettige kerstdagen

kerstkatten

Zo zijn we weer met een nieuw verhaaltje van peter over sharky   Nou nou wat een feestdagen zijn me dat zeg .Ik wordt helemaal in de stemming gebracht door al die tierelantijntjes in huis .Ik krijg er nu wel genoeg van  al die flikkerende lichtjes om ons heen Je kunt je ogen niet dichtdoen of je ziet nog die lichtjes pffffMaar wat baasje nu met mij uitgehaald heeft zal ik niet snel vergeten .Goed, ik ben niet altijd even makkelijk en heb ook mijn eigenwijze streken .maar dat heeft iedere poes toch ?

 

dansende kerstman

Baasje kwam op zekere dag thuis met een paar pakjes onder zijn arm.Nu heeft baasje wel vaker pakjes onder zijn arm gehad en iedere keer ben ik weer nieuwsgierig .Tobi natuurlijk ook maar hij kent baasje beter dan ik .Maar goed na eerst ons eten opgepeuzeld te hebben en ons goed te hebben gewassen was het moment gekomen Gespannen zaten we te kijken wat er in die pakjes zaten .Eerst een heleboel papier en toen een soort mannetje in een vreemd pakje Baasje deed iets in dat ding en zette het op de salontafel .Met de rest van de pakjes ging baasje naar onze poezenkamer en konden we niet zien wat hj deed.

 

Met dat ding op de salontafel gebeurde er helemaal niets nada noppes .Nou moet ik daar nu zo nieuwsgierig voor zijn vroeg ik mij af.?Vor Tobi was de lol er al helemaal af ,hij sprong in zijn hangmand bij de verwarming en sliep bijna onmiddellijk Ik natuurlijk niet , ik kan mij nu wel voor mijn koppie slaan maar dat is achteraf gepraat.Toen dat ding dus op tafel stond besloot ik om het maar eens goed te onderzoeken . Heel voorzichtig sloop ik naderbij en stopte ongeveer op 15 cm voor dat ding .Er gebeurde nog steeds niks !.Een beetje overmoedig geworden ging ik nog dichterbij en toen had je de pop aan het dansen .

 

Ik schrok mij wezenloos dat ding begin licht te geven en herrie te maken !Luid miauwend vluchtte ik weg van die herrie  richting onze poezenkamer .Daar kon ik dat ding eens rustig bestuderen Na een poosje stopte de herrie en stond dat ding weer te niksen .Plotseling moest ik niezen en dat had ik eigenlijk niet moeten doen .Opeens begon ergens boven mij een ding te bewegen en ook herrie te maken .In een flits zag ik een soort man met een rood pak aan met zijn benen bewegen en ondertussen  een vreselijke herrie te maken .Miauw ook hier was ik niet veilig dus sprong ik op de bank .

fijne kerstdagen

Daar zat baasje helemaal met tranen in zijn ogen te kronkelen .Ik weet inmiddelss dat mensen dit lachen noemen .Nou ik kon op dat moment helemaal niet lachen en zeker niet toen baasje ons prettige kerstdagen wenste .Wat je prettig noemt voor hem misschien maar niet voor ons ..Tobi was door al die herrie ook klaar wakker en keek verschrikt om zich heen waar al die herrie vandaan kwam .En dat noemen ze een huis op vrolijken !Nou voor mij hoeft het even niet ,ik zin op wraak.Als het goede moment daar is zal IK baasje eens laten schrikken .Ik had al een paar dingen in mijn hoofdje daarvoor Daar zal ik zeker later op terug komen . wordt vervolgd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*