Hoofdstuk 08 een lieve grote vrouw

Hoe dit afloopt met de grote paddestoelen lees je hier  Tippy was nu niet meer zo moedig hoor Wat waren dat een grote paddestoelen  zeg .pfffffff Met bevende knietjes ging ie op weg hij moest toch een slaapplekje hebben voor de nacht …..Hij kwam dichterbij en nog een stukje en toen ……. Het was helemaal geen paddestoel maar een raar soort huis .De deur ging al open en voor hem stond een reusachtige vrouw met heeeeel lang haar tot op haar knie en  maar haar ogen stonden vriendelijk   In tippy s ogen was ze een reus

 

Ze zei hem vriendelijk goedendag en vroeg wat hij kwam doen  Bevend zei tippy ik zoek een een slaap slaap plek Van angst  ging ie stotteren Maar de vriendelijke vrouw zei heb jij ff geluk je bent in het mensen dorp net buiten het bos  en ik heb wel een plekkje om te slapen hoor …Pfff er viel wel een grote last van tippy s schouders Nu hoefde hij niet onder de blote hemel te slapen …….De vrouw die  wees hem  zijn kamer Waaauw wat was die groot zeg en het bed er konden wel twintig tippy s in slapen ..

 

Maar eerst kreeg ie wat te eten  een lekkere boterham  met pindakaas  Maar in tippy s ogen was dat een giga brood  Daar kon zijn hele dorp van eten pfff Hij moest vaak denken aan thuis de laatste tijd hoe kwam dat toch

.Dankbaar at hij de helft van het sneetje op ja hij had maar een klein maagje vergeleken met de vrouw … Ze hadden onder het eten een leuk gesprek met elkaar en de vrouw waarschuwde hem wel voor de enge trollen  en beloofde dat ze met hem zou mee lopen morgen om de trollen te ontwijken Wat een aardige vrouw zeg …..Tevreden ging tippy naar bed en sliep eigenlijk gelijk …

 

 

ij droomde over zijn familie zijn broertjes en zusjes Zouden ze hem ook missen  Maar ja een stemmetje zei hem  je  wilt ook wat van de wereld zien dus……De keuze was gemaakt Na een heerlijke nachtrust was tippy heerlijk uitgerust en na het ontbijt  ging de vrouw mee lopen met tippy tot ver buiten het bos .Dat had ze beloofd …..Zo kwam hij weer in een ander bos terecht en nam de vriendelijke vrouw afscheid van tippy  Zo dat was nog eens een lieve mevrouw er bestaan dus ook lieve mensen en zaten ze er in zijn dorp naast Hij was opgegroeid met de waarschuwing mensen zijn gemeen  kijk uit  Nou nu kon tippy mooi vertellen dat hij een lieve mevrouw  had ontmoet o zo Tot het volgende avontuur in het nieuwe bos daaaaaaag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*