Hoofdstuk 39 clever dog (slimme hond)

Hallo iedereen  ik dacht het leven gaat weer zijn normale gangetje Baasje begint op te knappen Lop eet en drinkt weer normaal  Is weer heerlijk ondeugend schooit lekker als de kast open gaat gewoon zijn gangetje NIET  dus ….Begin september  ik wilde Lop uit laten voor de laatste ronde ..Ze sprong van de bank af wel heel voorzichtig viel mij op  en jankte Ik schrok mij wezenloos …Dacht nog is haar poot  maar ze liep gewoon en liepen onze ronde ….

Thuis liep ze rustig naar baasje  i p v hollend voor ene brokje …Ach arme lop  toch ….Voor het eerst ging ze in haar mand maar omdat ze dat niet is gewend kon ze haar draai niet vinden  dan weer opstaan dan weer liggen er niet meer uit kunnen want dat deed pijn ….We gingen slapen en ik bleef bij lop natuurlijk ..Ze is gewend om bij mij op de bank te zzzz dus weer willen opstaan  en niet lukken  Ik kon het niet aanzien en beurde haar op en zette haar op de grond .

Lopen kon ze gelukkig en ging richting bank staart tussen de poten  ach gossie toch mijn hart deed pijn mijn schattie zo te zien ….Ik tilde haar voorzichtig op de bank onder zacht gekreun Ze ging liggen en is niet meer van haar plek af geweest .Ik heb die nacht geen oog dicht gedaan Ligt ze goed ademt ze nog  dat soort dingen ze was zo stil Andere nachten verplaats ze zich regelmatig en is het stuivertje wisselen zeg maar …. De volgende ochtend baasje was ook al vroeg wakker maakte ik haar eten klaar

 

Omdat zee van de hoge leuning af wilde springen hield baasje haar tegen en janken  Het ging door merg en been . Ik kwam snel ter plekke en beurde haar op zodat ze kon eten  Ze weigerde …..Ik weer een beetje  honden pate er door heen gedaan en bij haar gaan zitten en het voor haar neus gehouden Dat hielp ze at ..Ik belde om half negen gelijk de d a op en kon langs komen  Tuurlijk had ik iemand bereid gevonden  om ons te brengen  met de auto maar probleem was  ze moest de auto in getild worden en ik kon dat echt niet .

 

Ze weegt bijna 18 kilo te zwaar ik weet het ik doe mijn best door veel te lopen maarr dat komt wel weer Dus het werd lopen IK ging maar vroeg want lopen doet ze wel maar langzamer Normaal zijn we er binnen een een kwartier nu het dubbele Toch overal snuffelen  en ruiken en veel obstakels  zoals opgebroken wegen  moet je weer omlopen niet echt handig dus .Een tocht om nooit te vergeten dus . Bijna gelijk  waren we aan de beurt…Ik zei al ze kan nu niet op de tafel springen dus d a beurde haar op geen probleem .

 

Eenmaal onderzoeken  begon lop al te gillen terwijl ze nog niks deed Ze zoekt bescherming bij mij  voor haar paniek en ik moet zeggen ik ben er zeer gevoelig voor Maar de d a kent haar nu ivm met uitknijpen anaal klieren …..Temperaturen werd ook ff een dingetje maar zodra ze in de gaten kreeg ok dit is anders werd ze rustig en liep alles toe  en gaf geen krimp …Wel merkte de d a dat ze anders liep ze nam een houding aan wat het minste pijn deed.

 

Conclusie was nekhernia waauw schrok ervan hoor .Voorlopig de bak voor voer hoger zetten minder lopen de eerste dagen en niet springen van de bank Maar ja een dier dat niet anders weet van dit is mijn plek de bank leer je niet ff af mag niet meer.. Nu doe ik dus har optillen en soms heeft ze door dan doet ze haar voorpoten op mijn schoot en ik geef haar een kontje zodat ze op de bank kan .Slim toch van haar …

 

Ze kreeg pillen ontstekingsremmend ook en nu afwachten …Ze is wel zo slim om rustig aan te doen en soms gaat ze in haar mand dat kan ze weer even maar toch ze ligt niet lekker dat merk ik aan haar ….Ook uitlaten moeten we uitkijken geen contact met wilde honden geen mensen die in d avond lopen gaat ze steigeren en blaffen  Of honden in de avond die ze niet mag ja ja die heeft ze ook Dat wordt weer auto s opzoeken  en erachter blijven tot de honden weer voorbij zijn ……Ook in de regen gaat loppie onder de afdakjes lopen  want rennen om je droog te krijgen is er effe niet bij ….

 

Ik hoop zo dat lop weer de oude wordt en weer schooit en weer zelfstandig op de bank kan of met hulp van mij  Iemand een idee hoe ze makkelijker van de bak af kan via mij durft ze het niet dus weer optillen Ik doe het met liefde hoor maar zwaar is het wel…..Ze  is nu heel stil en zielig ik heb zo met haar te doen  Mijn hart bloedt om haar zo te zien  Nu wordt uitbesteden ook moeilijker  Dit jaar is echt een rampen jaar wat staat ons nog te wachten ????????/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*