Hoofdstuk 42 de hijskraan en het vuurwerk

Hallo lieve lezers en lezeressen  Allereerst een heel mooi en gezond nieuwjaar gewenst voor wie dit leest  Dit avontuur speelde zich dus verleden jaar af . De meeste weten ondertussen dat onze lop een grote angsthaas is Voor alles en iedereen die ze niet kent  is ze bang . Nu wil het geval dat ze toen aan de achterkant  een andere straat dus bezig waren met een nieuw dakkapel of zo . Er stond een hijskraan ..Ik had eerst heel niet in de gaten wat er aan de hand was Maar zag lop kijken naar buiten en steeds van de bank af gaan  

 

Dat was geen normaal gedrag voor haar ze komt nooit van haar plek af zomaar Dus ik keek naar buiten en zag de hijskraan draaien en dat vond ze dus doodeng . Met de uitlaat dacht ik ik kan door die straat lopen dan weet ze misschien van dit is goed Maar dat was achteraf gezien  dus geen goed idee Ik kreeg haar daar echt niet langs Trekken om terug te gaan en ja ik weet het het is fout maar ik gaf eraan toe …

 

Gelukkig duurde het maar een paar daagjes en kon het gewone leven weer zijn gangetje gaan  We maakten ons klaar voor dec de knal maand  Ik zag er giga tegenop Ik weet dat loppie buiten doodsbang is voor vuurwerk zelfs voor een knal erwtje loopt ze al te trekken om naar huis te gaan…Ik moet zeggen al met al viel het mee bij ons behalve de laatste dag pffffff Ik liep expres al richting waar het rustig is  maar toen kwam er een idioot met een opgevoerde auto of zo die dacht dat ie op zandvoort met de  t t race mee deed.Nou ik heb het geweten ….

 

Lop wilde juist gaan zitten om haar behoefte te doen Ik dacht nog jippie dat is ze kwijt  toen die gek dus zo hard  langs reed Hup lop afgeleid en deed niks meer Ik weer terug dacht slim te zijn om die kant op te lopen …maar ook hier fout overal rotjes afsteken…We moesten  er toch langs om naar huis te gaan want om nu weer een heel stuk om te lopen zag ik ook effe niet zitten … Jeetje wat een kracht heeft dat beessie nog dan en maar trekken en bang zijn  Zo sneu dit  Eenmaal thuis was alles goed ze is veilig en voelt zich ook veilig  In de avond nog een keer uit geweest vroeg heel vroeg om het vuurwerk voor te zijn . We dachten nu is het stil  Niet dus ….. Helaas deed ze maar enkel een plasje meer niet .

 

Het vuurwerk zelf geeft lop niks om als ze maar gewoon binnen is dan zzzz ze gewoon door  Maar kom niet buiten pffff De volgende dag toch nog angstig kijken of echt alles veilig was en soms als ze een boem ergens hoort van wat ook dan krimpt ze weer in elkaar Zo blij dat het maar eens per jaar is ……..vuurwerk is heel mooi en leuk maar er zijn zoveel diertjes die er anders over denken  …..Tot snel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*