Hoofdstuk 05 vakantie

Eerst blafte je alleen, later dook je uit pure angst onder de tafel of als je de kans kreeg onder de kerstboom. Natuurlijk was vrouwtje er om je te troosten, alleen lukte dat niet echt, je was compleet over je toeren. Maar gelukkig duurde het vuurwerk niet al te lang. Na al dat gestress moesten we toch een keer met je naar de dierenarts voor je jaarlijkse inenting. Het was niet zo ver dus gingen we lopend, je was nog jong genoeg. Eenmaal binnen in de wachtkamer was er van je dominantie weinig meer over. Je zat te trillen en te hijgen als een juffershondje. Na lang wachten waren wij aan de beurt, heĀ  he eindelijk. In de spreekkamer kreeg je een kapje over je snuit, want door je angst kon je de arts wel eens bijten. En ach, een klein prikje dat was toch niet zo erg, voor je het wist stond je weer buiten. Toch was ik niet zo tevreden over deze arts. Wij moesten jouw 15 kilo gewicht op de tafel beuren, je brak zowat al je poten, zo stribbelde je tegen.balu in de tuin

 

Eenmaal op de tafel moesten we je ook nog rustig zien te houden. Nee, dit was geen prettige behandeling van deze dierenarts. Het prikje was zo gepiept en jij mocht weer naar huis, hoera.! Als je buiten stond was het eerste dat je deed een lange plas! Gewoon van de angst.Zo kropen de maanden voorbij. Eindelijk ging die koude winter weer weg. Het werd lente en zomer en vakantie. Zelf gingen we nooit op vakantie, jou kon ik niet nogmaals in een asiel wegstoppen! En zeker niet voor ons eigen plezier, een vakantie doe je met zijn allen, jij hoorde daar zeker bij! Mijn broer had ook vakantie en kreeg het geweldige idee om met zijn allen naar het bos te gaan. Wij namen je bakje en wat water mee en zo gingen we met de auto naar het soesterbos. We stapten uit en gingen wandelen.en wandelen en wandelen. Jij vond het eerst ook leuk, soms even rusten en daarna weer verder lopen. Af en toe even drinken, wij ook natuurlijk. Toch had je last van de warmte met je dikke vacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*