Hoofdstuk 01: In de stad

Al deze verhalen zijn ook echt gebeurd Veel leesplezier…. Je kwam bij ons toen wij nog op een bovenhuis woonden midden in de stad. Wat keek je vreemd om je heen toen je voor het eerst bij ons binnenstapte.In dat huis was nog een trap naar boven en ik kon horen dat je eraan kwam.  Iedereen was het er over eens je was groot heel groot..  De meeste mensen waren zelfs een beetje bang voor je nou wij niet hoor wij  hadden je gelijk in ons hart gesloten.  We woonden dus boven en  er was nog een trap die leidde naar de slaapkamers. Die eerste nacht sliep je dus bij ons op de kamer. De trap op was geen enkel probleem ook al was het een open trap.  Het probleem kwam de volgende ochtend pas  je durfde dus niet meer naar beneden, ja en wat nu?  We hebben het geprobeerd met iets lekkers of om te zeggen ga je mee? Helaas je angst was te groot. Uit wanhoop had je baasje iemand erbij gehaald en met veel duwen en trekken kwam je toch beneden.Deze was genoemn in de stad waar we toen woonden  in het steegje .

 

 Nou die trap zou jij dus niet meer opkomen je grote mand hebben we dus  maar onder de trap gezet,dat werd nu  je vaste plekje.  Omdat het een rieten mand was heb ik er schuimrubber in gedaan en een lekker warm dekentje eroverheen.  Als het heel erg koud was dan dekte ik je onder en je sliep dan heerlijk warm.  Wat hebben we je eigenlijk verwend.  Onze toko bewaken daar was je goed in, wauw wat kon je tekeergaan zeg, en wat waren we trots op je.  Het uitlaten in een stad is een verhaal apart je was enorm sterk en groot.  Je voelde dat je vrouwtje onzeker was en jij wilde mij maar al te graag beschermen soms wel te goed.  We hadden het heel leuk met zijn drietjes ondanks dat we midden in de stad woonden.

 

 Waar je wel een bloedhekel aan had dat waren bouviers we hebben ons verschillende keren vast moeten houden aan een lantaarnpaal.   Er woonde er  1 vlakbij dus dat was altijd raak. Â Maar goed we gingen dus verhuizen naar een huis met een heerlijke tuin .Voor jou geen trappen meer te lopen maar lekker de tuin in.  Voor de zekerheid deed ik wel altijd een hekje voor de trap. Â In die wijk waar we woonden was een heerlijk stuk gras voor de honden daar en  kon je heerlijk graven en dat deed je.  Ook als we naar het bos gingen was graven je liefste ding om te doen.  Helaas was het met je gezondheid een stuk minder iedere keer was er wat.  Vaak had je last van je oren die je kapot klapperde of iets anders.  In het nieuwe huis hadden wij de mand die je kaal had gekloven vervangen voor een echte matras. Geen matras voor op je bed maar zo’n bedbank heerlijk vond je het.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*