Hoofdstuk 05 Zomer

Wat gaat een jaar toch snel voorbij. het is volop zomer als ik dit neerschrijf. De grote vakantie is alweer een paar weken aan de gang. Onze buurtjes gaan weer lekker vakantie vieren en ik heb de eer om hun lieve katers te verzorgen. Dit doe ik al voor het derde jaar en het is en blijft leuk en dankbaar werk. De katers zijn al op leeftijd en kennen mij ook door en door. Iedere keer  staan ze al voor de deur zodra ze de voordeur horen en geven kopjes en lopen heerlijk  voor je voeten. De eerste dagen was het  tropisch warm zo ongeveer 30 graden of meer. Zelf vind ik het heerlijk maar voor de katers en voor alle huisdieren was het stukken minder leuk .Ze hadden het echt slecht. om het in huis wat koeler te houden deed ik al snel de gordijnen dicht aan de kant van de zon en de deur zoveel mogelijk dicht.Op het heetst van de dag riep ik ze binnen daar was het iets koeler.Iedere morgen om klokslag 6 uur was ik bij de buurkaters om ze te knuffelen en eten te geven. Als ze zin hadden mochten ze even naar buiten. behalve als het regent want dan gaan ze dus echt niet naar buiten hoor! Maar met deze warmte is het in de vroege morgen nog wel lekker koel. Hun eetlust was ook een stuk minder want zelfs een taar taartje daar hadden ze al moeite mee. Ach kijk maar eens naar jezelf  ook wij eten minder en drinken meer. Maar goed de eerste week die was eigenlijk ook zo weer om .Hun vrouwtje belde nog op  om te vragen hoe het ging met ze. ik vond dat erg leuk. De tweede week brak aan  het ging gewoon zijn gangetje tot ik 1 van de katers klagend begon te miauwen en heel onrustig heen en weer begon te lopen. Ik had zulk gedrag nog nooit meegemaakt  en wist ook niet goed wat ik moest doen.Eten wilde hij ook al niet wat nu? Ik besloot om het even aan te kijken en ben zeer vaak wezen kijken  Meestal lag hij in een hoekje en keek mij aan met van die droevige oogjes .Ik besloot toch maar zijn vrouwtje te bellen en misschien kon zij mij een tip geven. Gelukkig  volgens de bazin had hij last van zijn maag en zou hij de volgende dag weer helemaal beter zijn. Ik hoopte het maar. Ik was wel blij dat zij mij een beetje gerust stelde en dat het wel vaker was gebeurd. Ze zijn nu eenmaal niet piep meer en ouderdom komt met gebreken ook bij de kater.Na het telefoontje ben ik weer wezen kijken en begon utamu (dat was de zieke kater) over te geven. Het enige wat er uit kwam was een beetje gras. Maar het was er in ieder geval uit gekomen. En ja hoor de volgende dag was hij inderdaad weer helemaal de oude . Lekker bij mij op schoot zitten en lieflijk bijten. En ook niet onbelangrijk hij had weer honger.  Wat was ik blij. Het weer was in die tijd ook veranderd van heeeel heet tot regen en het was frisjes. Dus de katers zaten vaak binnen want met regen gaan ze echt niet naar buiten .Het leuke van het verzorgen van deze katers is dat ze zo lekker dankbaar zijn . Ze komen bij je zitten en geven kopjes of ze likken je hele hand schoon. Enig vind ik dat. De rest van de vakantie verliep gewoon en was ook zo weer voorbij. Ondanks het slechte weer was het ook voor deze katers  een heerlijke vakantie irgen met zijn tweetjes even buurten en wat lekkers halen bij mij. Dat noem ik nou eens dierenliefde en dankbaarheid. Tot volgend jaar lieve katers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*