Hoofdstuk 06 je tweede jeugd

Het is weer zover vakantie 2007.Voor vele huisdieren een ramp.Asiels zitten bomvol en hoeveel dieren zijn er dit jaar weer langs de weg gedumpt of erger nog gewoon  uit de auto gezet? Gewoon vreselijk alleen maar omdat de mens zonodig met vakantie moet. Gelukkig zijn we niet allemaal zo er zijn ook mensen die wel een oplossing vinden voor hun huisdier.Zo ook de buurkatten. Al jaren blijven ze gewoon lekker thuis in hun eigen omgeving en ik ,de buurvrouw verzorg ze en geef ze aandacht en liefde. De tijden dat ze binnen zitten omdat het regent  of zo zet ik lekker de radio aan hebben ze toch wat leven om zich heen. Ik heb in de jaren dat ze naast ons wonen een goede band met de katers opgebouwd ,ze vertrouwen mij  en komen ook geregeld bij mij in  de tuin om te eten en te bemesten. Wie nu beweert dat alleen de hond trouw is aan zijn baas moet ik uit de droom helpen. Vanaf de eerste dag dat hun baasjes weg waren heeft de rode kater ‘s nachts  voor het raam op wacht gezeten     .Is dat trouw of is dat  trouw.Utamu dat is de andere kater was daar in tegen vreselijk onrustig. Vaak als ik effe langs kwam voor een knuffelkwartiertje of zo liep hij maar heen en weer en naar binnen en naar buiten terwijl die rode heerlijk op je schoot kroop en je helemaal aflikte. Soms lijkt het of utamu aan zijn tweede jeugd is begonnen . Zo levendig.Toch kun je wel merken dat ze ouder worden taatje die rode doet alles op zijn gemak kom ik er vandaag niet dan is er morgen weer een dag maar die andere waauw wat een energie heeft die zeg! Zodra die buiten was ,was hij ook met zijn vriendje weg ook. Zijn vriendje dat is yoja een kater die verderop bij ons woont.Ook die komt veel bij mij eten en kan het ook goed vinden met onze hond gelukkig. Helaas waren er maar weinig dagen dat ze echt hele middagen buiten konden zijn. Vaak regende het en dan zitten ze toch liever binnen .Eens per week belde hun vrouwtje op om te horen hoe het met haar lieffies ging. Dit waardeerde ik enorm  Ach en 3 weken het is ook zo weer om. Jammer want ik zal de uurtjes dat ik ze knuffelde en verzorgde best wel missen. Gelukkig komen ze nog regelmatig eten halen ‘s morgens als mijn hond nog binnen zit want die twee en onze hond nee dat is geen succes.Ach je kunt niet alles hebben toch? Zo is het ook opgelost. Ging het maar  zo bij alle dieren dat scheelde een hoop dierenleed.Ik hoop gewoon dat ze er volgend nog zijn en dat ik ze weer met plezier mag verzorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*