Hoofdstuk 09 Vakantie 2009


De buurtjes hebben hun spulletjes gepakt uitgebreid afscheid genomen van hun kater utamu en gingen voor 3 weken heerlijk op vakantie. Zo begon mijn vakantiebaantje als kattenverzorgster. Utamu is al bijna 18 jaren en eet slecht en drinkt veel. Het eten wordt geprakt en met vocht  gedaan zo kan hij het oplikken.Verleden jaar is zijn maatje Tatu overleden Utamu was zo gewend om samen te eten eerst zijn vriendje en dan hij. Dat miste hij wel hoor! Nu loopt er al jaren een andere buurtkat rond nl joia. Joia is een goede kater waar je alles mee kunt doen er zit totaal geen kwaad in dat beest en had een heilig respekt voor tatu. Al snel had hij door dat tatu er niet meer was en dus eet hij gezellig een vorkje mee. Gelukkig maar want nu eet utamu tenminste ook iets.  Joia en hij kunnen het best samen vinden en kunnen door 1 deur.Ik was heel blij hiermee want elk beetje wat utamu at was iets. Iedere ochtend stond hij voor de deur en nadat Utaam zijn pil had gehad  aten ze gezellig met zijn tweetjes . Soms dan had Utamu echt geen honger en ging naar buiten om te drinken. Hij dronk erg veel maar dat wsten we al….Als er een vreemde kat op het schuurdak zat bleven de twee helden angstvallig bij de deur tot ik hem wegjoeg. Dan durfden ze weer  samen de poojes te strekken. Als joia had gegeten ging hij weg om later weer terug te komen . Utaam bleef gewoon in de tuin die kon niet meer ver meer. Als het zonnetje niet te warm was ging opa kat leklker buiten liggen en verderop soms ook Joia.Fijn dat hij toch een maatje heeft gevonden.Het viel wel op dat als onze zwarte vriend (Joia) er een keer niet was opa gelijk geen honger meer had. Hij liep dan naar buiten  en bulkte dan om zijn vriendje te roepen.Als later op de dag vriendje er weer was dan begon Utamu gelijk weer te eten niet veel maar alle beetjes helpen.Doordat utamu zo slecht eet heeft hij ook minder weerstand hij is al erg mager geworden en soms leek het net alsof hij om zou vallen zo wankel staat hij op zijn pootjes. Als dat maar goed gaat….. Regelmatig belde zijn vrouwtje op om te vragen hoe het met haar kater was…Erg lief van haar. Alles liep gewoon goed zoals gewoon.Helaas was opa’s eetlust niet optimaal maar dat wist ze al. Soms een paar hapjes en dan drinken drinken drinken Dat is niet goed maar ja zo’n oud beessie als mensen oud worden  krijgen ze ook allemaal kwaaltjes dus  waarom de dieren dan niet? Wat er wel goed in ging dat was taar taar maar ja een kat kan niet enkel rauw vlees eten is ook niet goed…..Op een paar dagen regen na was het best lekker weer. Meestal dan ging opa een half uurtje naar buiten en dan liet ik hem weer binnen . Ja opa was een beetje doof en dan is het toch eng om hem dan lang alleen buiten te laten.Zo ook op een heerlijke dag. Ik deed opa naar buiten en na een half uurtje ging ik kijken  maar ik zag nergens Utamu…Paniek! Zo meteen ligt hij ergens en kan niet  meer thuis komen de wildste dingen dacht ik toen…..Ik bleef roepen en zoeken, bij de andere buren misschien of tussen de bomen om verkoeling te zoeken. Nergens te bekennen. Ik bleef roepen maar ja hij is doof dus ergens had dat geen enkele zin maar ja je moet wat toch?   Ik ging ergens op staan om over de muur te kijken en ja hoor daar lag hij heerlijk in de zon. Roepen had geen zin dus dan maar lawaai maken. Door de herrie kwam joia ook aangelopen die had verderop liggen slapen en doordat die buurtkat opstond zag utaam mij ook en kwam via de gewone weg naar huis terug. Gelukkig een pak van mijn hart. Ja ja zo oud als hij is en dan nog verstoppertje spelen . ik kon het niet echt waarderen hoor!!!!!Nu zit het er weer op de 3 weken als kattevrouwtje.Ik had nog meerdere adressen en vond het heerlijk om te doen. Het is en blijft een idiale oplossing katten in hun eigen omgeving en eten  liefde en verschonen. En knuffelen natuurlijk….. Wat wil een kat nog meer. Ik hoop echt dat opa nog lang bij ons blijft dan kan ik volgend jaar weer lekker voor hem zorgen…….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*