Hoofdstuk 11 Het bos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heerlijk met onze jongste het bos in heerlijk vond je het

Het is al weer een paar weken geleden dat wij voor de tweede keer naar het bos zijn gegaan. Helaas was het weer niet zo heel erg mooi, maar die gok namen we maar. Je had het al gauw in de gaten, want zodra je vrouwtje de bidonnetjes pakte voor water, werd je heel blij en druk. Hoera leek je te denken, een ritje auto. De auto inladen, hond erin, wij erin en rijden maar, op naar het bos. Je blijft het leuk vinden de auto, er ontgaat je niks. Nog even en dan waren we op de plaats van bestemming. We waren benieuwd of je die grote brug nog zo eng vond. Helaas wel, toch vreemd eigenlijk, jouw ras is nergens bang voor maar een brug daar  durf je niet over. Wat is er toch vroeger gebeurd waardoor je die angst hebt? Dit zal voor ons altijd wel een raadsel blijven.

 

238

Over een brug durfde je niet

De kleinere brugjes waren gelukkig geen probleem meer. Omdat het niet zo’n heel lekker weer was, konden we heerlijk rustig lopen. Toch kwamen we nog veel honden tegen. Wat je bezielde weten we nu nog niet ,maar tegen elke hond groot of klein, moest je even laten horen dat jij de “baas” was hier in het bos. Na een paar uur te hebben gelopen werd het donkerder en donkerder. En helaas het begon te druppelen. Wat nu? Terug naar de auto was best wel ver, maar naar het pannenkoeken huis was ook ver. Wij kozen voor het tweede. De regen was al weer gestopt, dus flink de pas erin op naar het pannenkoekenhuis. Na een goed half uurtje te hebben gerust, besloten we toch maar richting auto te gaan

 

. Gelukkig, zonder dat we nat waren geworden bereikten wij de auto. Al met al waren het toch een paar geslaagde uurtjes. De volgende dag, je vrouwtje liet je gewoon uit, gebeurde er ook weer zoiets raars. Uit beleefdheid groette je vrouwtje een dame die boodschappen uit de auto haalde . Jij begon opeens te trekken om snel naar die mevrouw te gaan. Maar je kende die vrouw niet eens, nu vraag ik je? Wat was nu het geval, je zag de auto openstaan en wilde al in de achterbak klimmen! Helaas Stoney ander keertje weer in  de  auto van de kattenman..Zo zie je maar weer altijd weer verrassingen met een Kuvasz. Geen enkele dag is hetzelfde, wij hoeven ook nooit te zeggen dit of dat doet Stoney nooit. Dit komt doordat jij niet voorspelbaar bent. Zodoende blijft jouw ras uniek. Zo blijft het leven met jou altijd spannend, verander maar niet hoor Stoney.167

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*