Hoofdstuk 12 Waakzame stoney

Digital Camera

Mijn held

De zomer is alweer een tijdje voorbij, nou ja, zomer. Voor Stoney is deze lagere temperatuur stukken beter. De schaarse hete dagen die deze zomer telde, zaten wij lekker met de hond voor buiten in de schaduw. En natuurlijk hebben we weer het een en ander met onze grote witte vriend meegemaakt. Want geloof het of niet, met een Kuvasz beleef je altijd wel wat. Daarom moet je tijdens het uitlaten altijd alert blijven. Zo ook op een dag, nietsvermoedend liepen we te wandelen, Stoney en ik. Verderop had ik wel een vrouwtje zien lopen, maar met vrouwen heeft Stoney nooit problemen , dacht ik. Ze liep een beetje moeilijk en had een kruk bij zich. Ze kwam dichterbij en dichterbij en ja hoor, ze sprak ons aan. Het vrouwtje wilde de weg vragen. Helaas, de fout die ze ongemerkt maakte was zwaaien met de kruk, ja Stoney dacht ik krijg klappen.

 

Hij ging  daar  staan blaffen, alsof hij haar op wilde eten. Ze probeerde de kruk nog achter haar rug te houden, maar het kwaad was al geschied. Je bleef grommen en blaffen naar haar, het enige wat ze nog kon doen was doorlopen. En dat deed ze dan maar uiteindelijk. Een leukere anekdote was de kennismaking met een bordeauxdog. Deze mensen hadden bewust gekozen voor een teef, omdat er erg veel reuen in onze wijk lopen. Ze was net 10 weken oud en oh, wat een snoes was het. Als speeltje vindt Stoney haar een stuk minder, maar een lekkere knuffel kan er altijd wel vanaf. Ik denk dat de jonge teef te scherpe tandjes heeft voor Stoney. Maisy (de bordeauxdog) is nu al een stukje groter geworden en het gaat nog steeds goed. Het is van beide kanten even snuffelen en klaar. De weken gaan voorbij en zoals elke morgen zijn Stoney en ik in alle vroegte al buiten. Zo ook die ene keer, normaal kom je nooit iemand tegen, tot er nu ineens een man op ons afkwam. Hij wilde een vuurtje, op dit uur? Gelukkig vertrouwde

 

33

Kom je spelen stoney?

Stoney het niet en beschermde hij mij door te blaffen naar die man. Kun je nagaan in alle rust en vroegte gaat Stoney tekeer, ik was bang dat de hele buurt wakker zou worden. De man koos eieren voor zijn geld en verdween. Goed gedaan lieve Stoney, nu voel ik mij tenminste veilig als ik met je loop. Als we ‘s avonds met het baasje erbij een blokje omlopen met jou, vindt je het bijzonder leuk om katten op te jagen. Zodra je een kat onder de auto ziet zitten, geef je ruk aan de riem, piept even en dan is het klaar. Het leuke voor jou is als zo’n kat dan de benen neemt. Jammer voor jou kennen de meeste katten jou al en trappen er niet meer in, je kunt toch niet bij ze komen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, er zijn ook katten die niet bang zijn voor jou. Dan wil je per se even snuffelen en dan loop je weer door. Zo is het niet leuk als ze niet weglopen he¨ Stoney.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*