Hoofdstuk 13 Help kraaien

merel

hoi stoney ik wil lekkers

Katten is niet het enige waar je op jaagt. Zo vindt je het ook leuk om op de kraaien die op het uitlaatveld zijn, te jagen. Soms als ik het niet in de gaten heb, dan geef je een ruk aan de riem want ja, kraaien vliegen weg. En zeg nu eerlijk wat is er een leuker spelletje dan jagen op iets wat wegvliegt? Alleen wie had ooit gedacht dat de kraaien wraak zouden nemen. De laatste weken van september en begin oktober vliegen die bewuste kraaien ook op het veld. En iedere keer als we onder de bomen of op het open veld lopen vliegen die beesten rakelings over mijn hoofd. Soms ook vliegen ze zo laag dat ik dacht, die landen zo op Stoney’s rug.

 

Ik kan je wel vertellen dat je toch schrikt. Eerst dacht ik, ik speel in de film mee van de birds. Zouden ze soms een nest in de bomen hebben of zo, maar ik kon niks ontdekken. Dus blijft er maar een ding over, ze nemen wraak. Nu maar hopen dat ze het op een keer zat worden en ons met rust laten. Zoals iedereen weet in de buurt, laten wij onze hond nooit los lopen. Nu is het een keer gebeurt, dat iemand de voordeur niet goed had gesloten. Onze oudste zoon had dit gelukkig snel in de gaten en waarschuwde ons dat Stoney buiten was. Wat had die slimmerd gedaan, hij had gezien dat de deur open was en was heerlijk voorbuiten gaan liggen. Wat een geluk dat er geen andere honden langs waren gekomen en wat goed dat Stoney niet was  weggelopen. Stel je voor dat zijn vijandhond langs was gekomen, die was nooit heelhuids uit de strijd gekomen.

 

Zo zie je maar weer, altijd alert blijven zelfs als je denkt dat hij rustig in de gang ligt. Tegenwoordig doen wij zelf maar de deur dicht ,want dit gebeurt ons geen tweede keer. Als afsluiting van de zomer kregen wij goed nieuws. Dankzij de hr. D.Koster van de Kuvaszvereniging hebben wij Stoney’s stamboom verkregen. Hier zijn wij heel blij mee. Niet zo zeer voor de mogelijkheden die je nu hebt, want daar hebben we Stoney niet voor gekozen. Wel was ik gewoon heel erg benieuwd hoe zijn naam was als Puppy in het hongaars. Stoney komt nl. uit Hongarije en is in Nederland verder opgegroeid. Als je nu nieuwsgierig bent geworden, kijk dan op zijn in hoofdstuk 14  Dit waren dus de zomerperikelen van onze grote witte. Er komen vast en zeker wel weer nieuwe avonturen van Stoney, hou het in de gaten zou ik zeggen.235

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*