Hoofdstuk 12 opa kat utamu

Hallo iedereen gelukkig Utamu is nog onder ons.Ja hij is bijna 19 jaar en heeft een hoop verzorging nodig. Echt goed eten kan hij niet meer met zijn ene tand en hij is broodjes mager. Maar goed het is weer zomervakantie. Dus heb ik de eer om mijn lieve opa buurkat te verzorgen voor maar liefst 3weken. In alle vroegte ging ik er de eerste dag heen . Ik deed de deur lekker open zo kon hij effe naar buiten en intussen maakte ik zijn eten fijn en gaf hem tussen door zijn pil met een stukje gehakt. Ook de bak had een aschoonmaakbeurt nodig want plassen dat kon hij wel . Die eerste dag was het slecht weer veel regen en veel wind. Utaam wilde ook neit echt naar buiten heel even maar en kwam snel weer terug. Ik durfde hem ook niet lang buiten te laten met die wind hij  ligt zo omver. Die dag kwam ik echt iedere twee uur effe kijken naar mijn buurkat. Gelukkig het ging best goed. Toch heeft opa kat mij goed laten schrikken die eerste week. Op een dag wilde hij niet eten gelukkig wel zijn pil maar gewoon eten ho maar. nu hoorde ik wel zijn maagje tekeer gaan waarschijnlijk maagzuur.

 

Ik herkende dat van mijn hond vandaar. Meestal als ik kwam kijken lag er een verrassing in de kamer en had hij in huis gepoept. Niet grappig hoor! Ik denk dat hij boos was op zijn baasjes en dat zo uitte. Het kan ook zijn dat hij de bak niet kon halen want vaak was het een tikkie dun.Kon hij nu maar praten toch?In die zelfde eerste week kwam ik kijken en SCHROK.Hij ademde heel zwaar alsof hij het erg benauwd had.Ja wat nu? Om nu zijnbaasjes te bellen en hun vakantie te verpesten nee dat was geen optie maar ja  wat dan? Ik besloot de zus te bellen die wonen gelukkig niet ver van opa kat vandaan dus ja dat was een idee.Terwijl zij onderweg waren ging ik weer terug en toen was het gelukkig over en utaam ging weer eten en was weer okee.Wat de oorzaak was geen idee warm was het niet in huis en een haarbal was het ook niet geweest vreemd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*