Hoofdstuk 02 Doodziek

 Alles ging zo zijn gangetje je lag heerlijk op je bedje vooral in de zomer dan legde ik het buiten en dan  lag je echt te zonnen.Maar goed we konden toch wel merken dat je ouder werd.  Het spelen werd minder en het begon allemaal met je maagbloedingen.  Wat verloor jij een hoop bloed vreselijk  je vrouwtje was iedere keer in paniek en dat gebeurde dus in totaal 4 keer.  Toen dat onder de knie was begon je opeens heeeeeeeel veel water te drinken niet normaal meer.  Ook deed je vaak je plas in mijn keuken ach schat je kon er ook niks aan doen.Het heeft ons heel wat bezoekjes aan de dierenarts gekost.  Toen dat weer een beetje beter ging ging je achterpoot zo trillen.  Geen reden tot paniek . In juni 1983 klaarde het weer wat op gelukkig. Misschien zou het met jou nu ook beter gaan?  Nee helaas we begonnen ons pas echt zorgen te maken toen je niet meer wilde eten.

 

 Toen kwam die rampzalige zwarte vrijdag een dag om nooit te vergeten .  Je wilde niet uitgaan de inspanning was te groot en je achterpoot sleepte je gewoon mee.  Het lichaam wilde niet maar je geest nog wel.Die dag had je alleen maar geslapen nou ja rust is goed voor je toch?  Opeens in de avond wilde je opstaan maar nee je viel gewoon weer om.  Wij weer naar de dierenarts zou je nog terugkomen of zou je…….ik wilde er niet aan denken.  Gelukkig je kwam terug maar je moet niet vragen hoe!  Je had een darminfectie dat was doorgeslagen naar je bloed nou was dat op zich niet zo erg maar je hart he die kon het allemaal  niet meer aan.Er was al geconstateerd dat je lichte afwijking had aan je hart het was gewoon te veel.  In dat weekend was je echt oud geworden je slofte met je poten en ver lopen dat zat er allang niet  meer in.  Ook je grijze kop bleef maar beven en beven met lede ogen zagen we je einde naderen. Seze foto namen we in je goede jaren in het bos en hebben we inglelijst 

 

 Zo hebben we het nog een week aangekeken maar die zondag waren toch alweer terug in de kliniek.  Je dronk veel te weinig.Daar aangekomen keek je zo in en in verdrietig mijn hart verscheurde bij het zien daarvan.  Als oplossing kreeg je een levenswaterinfuus.  Het leek te helpen gelukkig.Je kwispelde weer en reageerde overal weer op zou het dan toch nog goed komen?  Helaas niets was minder waar.  Die maandag 6 juni 1983 weer een zware dag voor iedereen.  Voor het eerst keer had je wat beschuit gegeten met rundvlees erin ja we probeerden van alles.  Alles ging goed tot het baasje naar zijn werk ging toen kwam alles er weer uit.  Buiten op straat ja je moest toch je plasje doen en achterbuiten deed je het niet, je zakte zomaar in elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*