hOOFDSTUK 15 Intocht sinterklaas

Na het ongelukje in het vorige hoofdstuk gebeuren er ook wel eens leuke dingen. Zo was er in december de intocht van de Sint in onze wijk. Dit is altijd een heel spektakel met een heus muziekkorps en vele Pieten. Omdat ik de laatste jaren ook meeloop in de stoet, samen met de buurkids, had ik aan mijn zoon gevraagd om Stoney in de gaten te houden. Het korps kwam door de straat ,de Pieten erachteraan en daar weer achter al de kinderen met de volwassenen. We bleven stilstaan bij het kanaal om daar de Sint op te wachten. Alleen waar was de Sint? De enige die er wel waren, waren de wegwijspieten in een hele oude auto, maar geen Sint. Toen opeens zwaailichten, de Sint hij zat op een echte brandweerauto244

 

. En juist die auto met dat zwaailicht, dat zag Stoney niet zo zitten. Uit angst was hij onder de tafel gaan liggen. Toen de stoet voor de tweede keer door onze straat kwam ,stond Stoney alweer luidkeels voor het raam te blaffen. Al die vreemde mensen ook die langs liepen en dan die Pieten die zonodig op het raam moesten kloppen. Neen, dat was niets voor onze grote witte vriend. Op 5 dec. kwam de goedheiligman en 2 van zijn knechten, bij onze buurkinderen op visite. Het was tijd om je uit laten en je vrouwtje dacht nog, tegen de tijd dat ik weer terug ben, is de Sint ook wel weer weg. Fout gedacht, we wilden net naar binnen gaan, toen de deur open ging van de buren. Nieuwsgierig als Stoney is, bleef hij staan om te zien wie er uit kwam185

 

. De goede Sint kreeg het spaans benauwd, bij het zien van jou. Inwendig moest ik wel lachen. De Pieten waren een stuk minder bang, Stoney was banger voor hen ,dan andersom. Piet zei nog, alle honden zijn gek op pepernoten en pakte er een uit de zak. Nu is Stoney altijd erg voorzichtig met dingen aanpakken van een vreemde, dus ook van Piet. Zijn angst overwon het toch en na die enge zwarte handschoen goed te hebben besnuffeld, nam hij het heel voorzichtig aan. Zo zie je maar weer, niet iedereen was blij dat de Sint weer in het land was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*