Hoofdstuk 29 een snertzomer

Vakantietijd 2007.Het blijft voor veel dieren een crime. Asiels zitten overvol en velen worden er gewoon gedumpt. Wij de eigenaren van stoney hebben er voor gekozen om niet met vakantie te gaan zolang stoon bij ons is ..Dit jaar was wel een snertzomer hoor geen eens lekker in de zon kunnen zitten.maar goed stoney vond het wel prima zo want die kan dus echt niet  tegen die hitte. Vaak als ik met hem ging wandelen dan ging hij altijd vreselijk tekeer tegen motoren ja en met mooi weer dan zijn ze er vaak. Door steeds te zeggen foei stoney en dat weken herhalen heeft hij het aardig afgeleerd. Tenminste dat hoop ik dan. Bij stoney weet je het maar nooit zo denk je van ik loop rustig hij blaft er niet  meer naar en plots dan krijgt hij het weer op zijn heupen en ja hoor dan is het weer tekeer gaan. Dus altijd alert blijven. Een poosje geleden kwam ik terug van de wandeling en hoorde iemand hard lopen in de poort waar ik langs moest.Digital Camera

 

Omdat ik altijd alert ben je weet nooit welke hond eruit komt was ik dus aL  enigzins gewaarschuwd  In dit geval kwam er een bruine jonge labrador uit. Gelukkig kende stoney deze hond wel maar oh wat is die labrador druk. Niks voor stoney dus. Een klein meisje had hem vast en deze hond wilde stoney begroeten dus begon te trekken   . Kind vallen , huilen natuurlijk en verder niemand erbij. Het meisje had een schaafwond maar ja ik kon haar niet helpen want ik had inmiddels die andere hond ook vast. Stond ik daar met twee honden. Op een gegeven ogenblik heb ik haar die hond gegeven en ben naar huis gegaan. Ik vond dit erg onverantwoordelijk om zo een klein kind met zo’n sterke hond te laten lopen. lLater ben ik wel nog effe gaan kijken of ik haar kon helpen.. Gelukkig was haar grotere zus erbij gekomen en die heeft haar naar huis gebracht en de hond bij het baasje gebracht. Dit was gelukkig redelijk goed afgelopen.33

 

Ook kwamen we deze zomer een stel tegen onder het uilaten van onze    hond die hun kat  aan het uit laten waren moet kunnen . Je staat wel raar te kijken hoor.Gelukkig  taalt stoney niet naar katten dus geen probleem. Verder was het een rustige zomer veel regen ja dan kom je niet veel mensen tegen hoor. Met zijn poot is alles gelukkig weer goed gekomen . Nu heeft er zich wel een ander probleem voorgedaan  nl,een ontsteking in zijn bek. Voorlopig geen kluiven meer en een antibiotica kuur. Hier zijn we nog mee bezig. Wij denken zelf dat het komt door tandsteen nou dat wordt dus weer een bezoekje aan de  dierenarts. Wij kijken het effe aan en proberen het zelf zoveel mogelijk weg te krijgen. Ik houd u op de hoogte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*