Hoofdstuk 33

Winter 2009
Koning winter is in ons land gekomen en dat is te merken ook. Overal sneeuw en ijspegels  en de nodige gladheid.Voor kinderen heerlijk en voor sommige dieren ook maar denk eens aan vogels of oudere mensen die niet meer de deur uit kunnen door gladheid. Bussen treinen alles was ontregeld een complete chaos overal. Maar goed dit terzijde we hebben het tenslotte over Stoney. We kunnen merken dat onze witte al wat ouder wordt, het opstaan gaat moeizamer en lopen doet hij ook niet meer  zo snel.En met deze koude ligt hij liever voor de kachel de hele dag dan in de koude gang achter de deur. Nou van ons mag hij hoor. Op een morgen dus  had koning winter ons verrast dus met ….sneeuw.Toen het tijd was om onze witte uit te laten en hij zag het  hoorde je hem denken ja daaag hier ga ik niet in lopensneeuw

 

. Maar ja hij moet toch zijn plasje doen en zo. na een kort duwtje ging hij dan toch maar. Overal was het snuffelen en  ruiken  en kijken van waar is nu  toch het gras en al die lekkere luchtjes van andere honden ?  De sneeuw was zo hoog dat hij  er ver in weg zakte nee leuk was wat anders Stoney weigerde ook om op het gras zijn gehoefte te doen nee hij zocht wel een plekje in de sneeuw liefst een hoopje sneeuw. Voor het vrouwtje lekker makkelijk opruimen maar niet heus. Voor de kleinere honden zijn vriendinnen dus was het helemaal een crime die wilde alleen maar gedragen worden en op een schoon plekje  hun plasje en zo doen. Voor vele kinderen en honden ook die vonden het geweldig maar voor onze stoney en  vrouwtje en baasje nee  hoe eerder het weg is hoe beter. na de sneeuw pret krijg je weer een ander probleem nl het vuurwerk. Hij is zo bang voor dat geknal en lichten niet normaal meerDigital Camera

 

, En dan het uitlaten meneer zet geen stap als ze aan het afsteken zijn. Zo was er zo’n leuk mens een jongeman die vlak voor zijn poten van onze witte vuurwerk afstak hoe ziek kun je zijn! Kwaad dat wij waren hij is al zo bang  en dan zoiets . Maar gelukkig op oudjaar zelf hebben we onze witte geaaid en kalmerend togesproken dat is  voor onze witte het beste zo bleef hij redelijk rustig. Doen we dat niet dan blaft hij constant en dat is voor beide partijen niet leuk. Ik wens ieder die dit leest een heel gelukkig nieuwjaar en veel gezondheid  toe Tot het volgende hoofdstuk…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*