Hoofdstuk 34 Waarom?

Wij zijn de baasjes van onze witte Stoney en wonen in een mooie wijk waar bijna iedereen rekening houdt met elkaar. Want niet iedere hond die vindt elkaar aardig toch? Vooral met  andere reuen is het een tikje moeilijker maar zoals ik al schreef  bijna iedereen houdt rekening met elkaar. Onze witte is een tikkie dominant en laat effe weten door te blaffen van hallo weg wezen jij. Hij doet verder niks alleen dreigen..Ook zwarte honden die hij niet van jongs af aan kent mag hij niet en daar gaat dit avontuur over. Waarom hij een hekel heeft aan zwarte honden dat komt denken wij doordat we toen we  hem in het prille begin hadden hij bijna gebeten was door een zwarte hond.00 (22)

 

En dat vergeet hij dus niet…..Alle zwarte hoinden zijn in zijn ogen” foute ” honden .Alles ging gewoon prima tot  er nieuwe mensen kwamen wonen. Dit zijn jonge jongens met ….ja hoor een zwarte labrador.In het begin als ik die gast tegen kwam vroeg ik netjes of hij effe wilde wachten tot ik  of achter een auto kon gaan staan of gewoon door kon lopen….Heel in het begin deed die gast dat wel maar dat veranderde snel. Okee stoney blaft tegen  die hond so what?   Ik liep eens op het kleine veldje en had totaal niet in de gaten  dat er iemand aan kwam. Je zou zeggen je waarschuwd toch niet voor niks. Ik had die hond dus niet gezien en schrok mij wezenloos….Die jongenman liep rakelings naast mij ik had echt moeite om stoney te houden want sterk is hij nog steeds. Weer een paar dagen later ik lette nu wel beter op gaat die gast commentaar geven  in de trend van je moet je hond los laten lopen…Hij weet dus niet waar hij  het  over heeft .238

 

Weer een onwetende die denkt dat onze witte  een uit de kluiten gewassen labrador is grrrr. Ik bleef echter beleefd en waarschuwde nogmaals. Het ging een week goed en kwam die hond niet meer tegen. Helaas te vroeg gejuicht.Al van verre rook onze witte hem al en ging blaffen Wat doet die gast? Hij kwam gewoon op mij af en zegt doodleuk leuk lopen zo he met je hond ! grrr   Schouderophalend liep hij door tergend langzaam met zijn zwarte hond. Moe van al het commentaar en lichtelijk overstuur kwam ik thuis…Manlief is met hem gaan praten  en gezegd dat hij mij met rust moest laten. Maar helaas soms dan kruisen onze wegen elkaar nu eenmaal en hij loopt echt niet anders of wacht even  grrrrr…. Maar goed hij is gewaarschuwd. Helaas is stoon in de minderheid omdat hij al 9 en een half jaar is  en die hond is dus stukken jonger.252.

 

. Ook slikt onze witte pillen voor zijn lichte atrose aan zijn voorpoot en heeft soms maagzuur.. Kortom hij wordt oud en dan zo een gast die er lol in heeft om te pesten. Stoon zijn krachten nemen af en hij gaat vaak zitten op de koude stenen gewoon omdat hij niet meer kan en dan  door zo een gast getreiterd te worden bah! Ik kijk goed om mij heen en vermijdt hem zoveel mogelijk en zeg geen woord meer tegen hem maar leuk is  het niet Wat beziielt zo iemand toch? Krijgt hij  een kick van om ouderen te pesten met een hond?  IK weet het niet hoor……..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*