Hoofdstuk 37 Je ging ons verlaten voorgoed

Mijn hemel  Mijn wereld stortte in lieve stoney wat nu??? Je baasje was ook al vroeg wakker geworden maar kon ook niks doen Hij wilde eerst thuis blijven van zijn werk maar ik had gezegd ga maar we zien het  wel….Ik belde  aan bij mijn buuf en vertelde hoe en wat en zij was degene die de dierenarts belde Ik kon het niet ik huilde alleen maar dit was het einde van jou lieverd zo kon je niet verder. Helaas kon de d.a niet thuis komen en ongleukkig was het dat ze een operatie had dus kon je pas om 14.00 uur terecht en om  half 2 zou de dierenambulance klaar staan. Ja ik had niet geweten hoe ik jou had moeten vervoeren . Die ochtend  kwamen er nog meerdere mensen afscheid nemen  van jou zoals mijn naamgenoot waar je altijd stukjes worst van kreeg  en andere ria  met je vriendinnetjes kwam afscheid nemen en ook mijn jongste zoon had vrij genomen om bij je te zijn ….En iedereen bleef maar huilen en je lekkere dingen geven en water brengen nee je was echt op je lichaam wilde niet meer…..

 

. Vaak nog geproibeerd om je te laten opstaan maar helaas ,wat zal jij nodig gemoeten hebben  jeetje maar je deed niks in huis kanjer. Het had gemogen hoor….. Ook roken we weer die akelige lucht die je sinds die avond ervoor  ook had. Nee het zat helemaal niet goed met jou…De buuf was meerdere keren gekomen en had lekere balletjes gehakt meegenomen voor je . Normaal mocht je dat niet maar nu wat kon ons het schelen jij vondt het lekker het was je laatste maaltijd     . Je had die week al slecht gegeten maar ik gaf de schuld aan de loopse teven ..dom dus…De buuf had nog een paar laatste foto’s van jou gemaakt je vondt het wel best…. Ook de logeerkat van mijn oudste kwam voorzichtig kijken en je keek niet eens op. Die avond ervoor had je nog lekker bij de kachel gelegen met mij  en je kop op mijn schoot en nu dit . Je kluifjes wilde je niet meer je had je er bij neergelegd dat het over was. De tijd tikte door en eindelijk was het half 2 de ambulance was heerlijk op tijd.. Je keek vreemd op en intussen was de baas ook al thuis gekomen hij was eerder weggegaan om bij je te zijn .IMG_4104

 

…Eerst draaide je je nog om op je  maar toen de baas erbij kwam en mijn zoon toen gaf je je gewonnen  en gezamelijk rolden ze je op de brancard.  Je werd net als een mens goed ingepakt en je liet alles maar gaan. Buiten kwamen de bekende mensen afscheid nemen  en ook de vrouw van de benner senner waar ik afscheid  van had genomen (xantos) twee maanden terug  Je lag  daar hoog op de brancard en iedereen was aan het huilen . Je keek om je heen zover mogelijk en ik weet dat je wist dat je nooit meer terug kwam. Je  laatste ritje naar de d.a nu was je niet bang meer. Ik was bij je en je baasje zat voorin Wat kan een kort ritje toch lang duren hij reed erg voorzichtig top! En ja hoor we waren er de tranen werden erger bij mij  ik bleef huilen en je knuffelen . Mijn film speelde zich weer af dit werd de vijfde keer dat ik afscheid moest nemen van een dier dat mij zo lief was. En echt het went nooit! Met brancard en al werd je de behandelkamer ingereden .     . Uit angst of wat dan ook had  je op de brancard je hoopje neergelegd dun natuurlijk gaf niks hoor…. Met zijn allen  legde ze je op de behandeltafel  en ook daar liet je alles gaan geeft niks lieverd.. Je kreeg je eerste prikje om in diepe slaap te komen  en heel langzaam gleed je van ons weg.  Ik bleef tegen je praten ook al hoorde je mij waarschijn lijk niet. meer Daarna kreeg je dus de dodelijke vloeistof een grote fles maar ja je was ook een kanjer van een hond.. Sommige mensen noemden je een ijsbeer of schaapIMG_4110

 

. Maar goed de vloeistof werd in je  gespoten en af en toe had je het nog effe benauwd en dat vond ik vreselijk om te zien en toen was het voorbij. En dan de rit naar huis. Het vrouwtje met de worst zeg maar kwam ons ophalen zo lief … Automatisch deed ik de deur voorzichtig open want jij zou er achter liggen oh nee je was er niet meer. Een lege plek De uitlaattijden ze zijn er niet meer voor jou het is leeg. Nooit kan ik je meer kammen of plukken Het enige is de lege plek in ons hart en in huis. Ik mis je geblaf als er hond op tv blaft of als er iemand voorbij liep of zomaar het is stil in huize v weel. Je blafte altijd heerlijk.. Mijn lieve grote wiite bedankt voor je liefde je trouw en je gekke fratsen  Wij zullen je heel erg missen . Nooit meer kan ik je onder je oksel kriebelen dat vondt je  toch zo fijn  Er zijn zoveel dingen  Toch hebben we er goed aan gedaan en waardig ben je van ons  heen gegaan  Dankzij de pillen heb je hoop ik niet  te veel pijn gehad . Je lichaam  was totaal op  maar je geest  niet. De artrose heeft je  de das omgedaan een onomkeerbaar  proces. Helaas. Het is over 10 dagen kerst  je kon altijd zo heerlijk het papier snipperen  in de hoop een kluifjes  te vinden  Helaas geen kerst voor jou het zal een  andere kerst worden  leger  Een kerst met een rouwrandjeIMG_4106

 

. Mijn oudste zoon heeft geen afscheid kunnen nemen die was op vakantie en te ver weg om even te komen  jammer maar ik weet dat jij hem  ook nooit zal vergeten. Lieve stoney bedankt voor al je liefde en gezelligheid we zullen je missen en ook joia de kat die altijd mee liep zal je   nog  gaan missen  lieverd we missen je. Ik weet dat je nu bij de regenboogbrug bent geen pijn meer hebt en wij zullen je nooit vergeten hoe je altijd in de gang lag met je kop schuin naar achter je pootje altijd ingetrokken  ach je was gewoon een bijzondere hond en trouwe vriend. Lieve schat vaarwel R.I.P.mijn lieffie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*