Hoofdstuk 22 Drie nieuwe speelkameraden

Nou, zo weet je nog eens wat van de andere poezebeesten dacht ik. Jongens, wat had ik het getroffen, trouwens kleintje ook. Afijn, de 3 dames en die ene heer onderzochten alle kamers heel nauwkeurig Terwijl baasje ondertussen achter zijn computer zat te werken. Ik zat dat, of liever gezegd ik lag dat, vanaf de rugleuning van de bank eens allemaal rustig te bekijken toen opeens djee-die, hup, op de tafel en zo hup op de computer-tv sprong en op haar gemak eens alles zat te bekijken. Zij vond dat allemaal heel spannend en ging er eens lekker bij liggen bovenop die tv. Zij keek heel speels naar mijn baasje en verwachtte eigenlijk dat baasje zou gaan spelen met haar

 

. Ondertussen was die andere dame, di-anne, bovenop het wandmeubel gesprongen en zat prinsheerlijk alles vanaf daar te bekijken. Dat had ik nooit gedurfd, dat wandmeubel was minstens 2 meter hoog! Wat een durfalletjes waren dat zeg!  Vooral die meneer tracer, dat was de brutaalste, eerst onze voedselbakjes leegroven, en kijk hem nu eens op mijn plekje liggen slapen!  Dat beloofde wat de komende dagen. Ondertussen was djee-die van de computer-tv afgesprongen en zat naast mij op de bankleuning. Ik zag mijn kans schoon en sprong, hupsakee, zo op de tafel en ging voor baasje zijn toetsenbord lopen. Hij moest mij nu toch wel zien, verdikkeme, ik zou daar wel een stokje, oeps pootje dus, voor steken. Baasje drukte nu de toetsen niet meer zo snel in, logisch want ik zat lekker voor de toetsen zodat  hij ze bijna niet meer kon zien.Maar baasje was niet van gisteren, nee van eergisteren, want hij rekte zich uit   zodat hij toch de toetsen kon zien die hij dan ook, weliswaar langzaam, indrukte. Het ging nog steeds heel langzaam, maar geen aai hoor. Baasje keek eens naar mij en toen eens naar djee-die en begon te plotseling te lachen. Waarom, geen idee, mensen zijn zulke vreemde wezens.

 

Mijn plannetje om een aai te krijgen was dus mislukt en dus sprong ik van tafel af. Ik werd meteen gevolgd door djee-die die ook van haar plaats was gesprongen. Plots maakte ik een vreemde bokkensprong en nog voor ik er erg in had stoof djee-die mij voorbij. Zoefff, zo de gang in, meteen de slaapruimte in en daar zat ze, afwachtend, op baasje zijn bed. Ik sprong naar haar toe en  even later waren we heerlijk aan het spelen, ruimte in, ruimte uit. Opeens had ik een idee, verstoppertje spelen, en meteen dook ik naar onze kattenruimte. Op onze stoel lag een deken en ik dook er meteen onder, een knappe poes die mij zou vinden. Ik hoorde haar aankomen rennen en hield mij muisstil, oeps poezenstil. Wel zwaaide ik heel zachtjes met zijn staart, dat had ik dus beter niet kunnen doen. Plotseling voelde ik dat zij naar mijn staart greep, aauww en meteen sprong ik van de stoel af. Zij had me dus toch gevonden verdraaid nog aan toe. Dit was niet leuk meer dus ik liep naar de waterbak en begon te drinken

 

tracervriendpoes. Dat was het sein om met spelen op te houden, djee-die ging even wat eten uit onze voedselbakjes. Nadat ik had gedronken liep ik de kamer in, tracer was ondertussen wakker geworden en keek slaperig naar ons wat wij aan het doen waren. Hij besloot om ook wat te drinken en liep richting de kamer waar ik net uitkwam. Ik kwam hem tegemoet, maar hij zag mij niet eens, erger nog ik moest opzij stappen  anders had hij pardoes mij omvergelopen. Hoezo slaperig uit zijn ogen kijken, hij liep gewoon zijn neus achterna, hij keek niet eens! Nadat meneer had gegeten liep hij naar ZIJN, jawel meneer had een eigen, kattentoilet en deed wat wij poezebeesten daar altijd doen.Ja wij hadden plots drie kattentoiletten, 1 voor meneer tracer, 1 voor kleintje en mij en 1 voor de dames. Er kwam mij een geur tegemoet, hemeltje, zo oud was tracer toch niet. Het leek wel, het leek wel, ik kon er niet opkomen maar stinken deed het verschrikkelijk

 

. Ik was blij dat hij een eigen toilet had, stel je voor dat ik waar hij jakkes! Gelukkig was het huis groot genoeg om een ruimte te vinden waar die nare geur niet was. Het duurde niet lang of de lichten gingen uit en dus ging baasje naar bed. Nou dat zal me een feest worden de komende dagen met 6 poezebeesten, en dat werd het ook!toby [eet zijn kat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*