Hoofdstuk 42 Kleintje is blind

Wijwaren al weer enige tijd gezellig thuis toen Kleintje dit overkwam .Zoals gewoonlijk spelen wij altijd ff na het eten .Meestal bestaat het soelen uit het elkaar nazitten heel eventjes maar want na een paar minuten zijn we al moe van het hardlopen .Opeens ziet Kleintje ietsd liggen onder de kapstok,en natuurlijk ondezoekt hij wat het is .Maar vooral wat kun je ermee doen?De avond ervoor hadden we  t v gekeken en daar was een film over een tehuis voor hulpbehoevende dieren.Daar was ook een filmpje over een blinde poesdie na een gevecht beide ogen had verloren.

Jammer genoeg had deze poes geen kans op een warm huis met een baasje of bazinnetje.Want zeg nu eerlijk wie zit er op een blinde en hulpbehoevende poes te wachten ?Juist dat zijn er maar heel weing.Afijn Kleintje ziet dus de muts liggen en kruipt er met zijn koppie helemaal in .Ik zie dit gebeuren en wachtte vol spanning af wat er zou gebeuren .Natuurlijk ziet Kleintje geen poot  voor ogen en loopt wankelend mijn kant op .Zij gaat recht op de muur af en boink dat was een muur Kleintje.kat en muts

 

Doordat zij tegen de muur opbotste zakte de muts nog verder over haar koppie.Voorzichtig tastte Kleintje met haar snorharen de omgeving af  en liep nu regelrecht naar de ….bank Het werd tijd dat ik ingreep Net voordat hij de bank zou rakenstootte ik haar de goede kant op Bedwankt hoorde ik Kleintje zachtjes miauwen met gedempte stem .Voorzichtig liep ze door naar onze kamer de kattekamer waar ons eten en drinken staan .Eh ja probleempjehoe krijg je water en voer naar binnen als je mond bedekt is Daar had Kleintje nog niet over nagedacht dus maar zij wilde toch nog een paar dingen proberen  voordat zij de muts zou afdoen .

 

Ik vroeg maar niet hoe zij de muts wou afdoen ik zou het wel merken.Ik hoorde Kleintje iets mompelen over springen maar begreep  nog niet wat zij bedoelde.Opeens  vroeg Kleintje hoe ver ze van de bank af stond  Uh ongeveer een kattelengte zei ik .IK al bere o bak sprin mompelde Kleintje Wat zeg je nu ik begrijp er niets van Ik zag haar achterlijfje schudden alsof zij ……..aha zij zal proberen  op de bank te springen  dus ..Kleintje zette zich af  en landde met haar voorpoten idd op de bank alleen haar achterpoten had zij vergeten .

 

Wanhopig krabbelde zij zich omhoog Ik kon dit niet aanzien hoor dus gaf ik haar een duwtje en hup ze zat op de bank eindelijk Nu is het genoeg dacht Kleintje en probeerde de muts van haar kop te krijgen .Dat ging helaas niet telkens als zij met haar poten met uitgestrekte nagels  achter de muts probeerde te komen klonk er een luid auw miauw  mijn oortje ….Natuurlijk zoals een goed maatje probeerde ik haar te helpen  en zette mijn tanden in de muts.Graag voorzichtig hoorde ik haar miauwen  ik zit eronder hoor  onder de muts .

 

Wil je dat ik je help of niet miauwde ik terug Ja ja maar liever geen bijtwond  op mijn koppie van jou hoor Na een poosje sjorren  was de muts al zover  van Kleintje haar koppie  dat ik haar snorharen weer zag .Op dat moment  ik baasje zijn voetstappen  en de deur ging open .Wat zal baasje doen  als hij dit ziet  dachten we alletwee.Baasje stapt de kamer binnen  en begint onbedaarlijk te lachen .Dat was niet echt leuk meer hoor .In plaats van ons te helpen  hinnekte hij als een paard.Goed het zal best een merkwaardig gezicht geweest zijn maar om daar zoooo om te lachen ?

 

Nadat hij eindelijk was uitgelachen trok baasje de muts voorzichtig  van Kleintje haar kopje  Meteen vloog ze van de bank af en kronkelde om baasje zijn benen om hem te bedanken Ja ja is al goed makker hoorde ik baasje zeggen .Nu weten wij alletwee hoe die poes zich gisteravond moest voelen . Alleen zij kan geen muts afdoen Kleintje was een ervaring rijker  en ik voelde me blij dat ik haar had kunnen helpen eind goed al goed dus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Hoofdstuk 42 Kleintje is blind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*