Hoofdstuk 43 Kleintje wordt oud

151

Na het blinde avontuur gaat alles weer zijn  normale gangetje alleen merk ik dat Kleintje  echt oud wordt Bijvoorbeeld als wij in de avond eten krijgen Meestal is Kleintje al op de grond  om baasje te brgroeten .maar sos  heeft ze zolang geslapen dat ze pas wakker wordt als baasje de sleutel omdraait in de voordeur  Dan schrikt ze wakker  en valt bijna van de  bank op de grond  In haar haast om alles zo normaal mogelijk te laten lijken komt ze als eerste de gang in waar baasje dan is .Een beetje wankelend op haar pootjes  loopt ze dan vanuit de gang zo naar haar drinkbakkie in onze poezenkamer .

Ik volg baasje  de hele tijd maar zij blijft zolang bij haar drinkbakje staan tot dat de bak weer gevuld is met water ze drinkt erg veel hoor Ze drinkt soms wel een minuut lang  alsof het het verste water water op de hele wereld is Ondertussen heeft baasje dan allng mijn korrelvoedselbakje gevuld en staat Kleintjes speciale melk al klaar Zij rent dan naar haar melkbakje en begint gulzig te drinken Als dat ook leeg is heeft baasje de voedselbakjes ook  weer gevuld en loopt zij er heen om te eten Zo oud als ze is meestal heeft zij als eerste het bakje leeg en loopt dan naar de bank om zich schoon te likken

Het duurt dan even voordat ook Baasje  op de bank gaat zitten waar ik dus allng aanwezig ben Zodra baasje zit spring ik van de bank af en ren door de kamer de gang in  en daarna de slaapkamer in om daar luidkeels te gaan miauwen Gewoon zomaar voor de lol en net zolang tot baasje zegt ho maar zo is het genoeg hoor Dan spring ik van het bed en ren weer de kamer in om zo vanaf de grond op de leuning van de bank alles te kunnen bekijken Kleintje bekijkt dit allemaal met een meewarige blik .Zij kan niet meer goed springen want haar spieren zijn stijf geworden

Rennen dat kan ze gelukkig nog wel want we zitten elkaar nog regelmatig achterna .Nadat baasje een paar keer over het kopje van Kleintje  heeft geaaid klit ze met hulp  van haar nagels op de bank om vervolgens languit in  baasje zijn armen  te gaan liggen en ontzettend hard haar motortje  te laten horen en daarbij trappelend  met haar voorpootjes in baasjes zijn armen .Soms zie ik baasje zijn gezicht vertrekken want dan zet zij  haar nagels iets te diep in zijn armen . Maar baasje vindt het zo leuk dat ze er nog is dat hij haar laat trappelen  zolang als zij maar wilt

Nadat ze lang genoeg heeft getrappeld wil zij ook weer uit baasjes  zijn armen komen Bijna altijd moet baasje haar helpen want zij zit dan vast met haar nagels in zijn trui en heeft de kracht niet om zich los te trekken Meestal heeft zij zolang getrappeld dat zij biojna uit zijn armen valt maar vergeet dan dat haar nagels  er nog in zitten Dan verliest ze haar evenwicht maar gelukkig heeft baasje dat allng door want hij ondersteunt haar zodat ze niet valt .Voorzichtig zet baasje haar dan op de griond waar zij zich gelijk schoon gaat likken

Ik zie dat tafereel iedere dag want dan zit ik op de armleuning op mijn beurt te wachten . Want zodra Kleintje staat op de grond en baasje weer gewoon kon zitten loop ik vast op de leuning zo op de schoot van baasje waar ik heerlijk in zijn armen  ga liggen  met mijn koppie in zijn armen . Zo kan ik even heerlijk ontspannen  en veilig in zijn armen een tukkie doen Ik ben  echt even in dromenalnd hoor en ben mij van niks meer bewust .Alleen mijn oren  staan altijd op scherpen dat heeft ook zijn nadelen Na een minuut of tien  heerlijk te hebben geslapen schrik ik meestal wakker van een een of ander geluid

Ik spring dan gleijk uit zijn armen op de grond ondertussen een beetje verbaasd kijkend wat ik eigenlijk doe Kleintje heeft ondertussen al haar slaapplaats op de bsnk ingenomen en ligt al te ronken .Omdat een slapende poes mij zeer  slaperig maakt spring ik weer op de bank om naast baasje in slaap te vallen Ik wordt nog eenmaal wakker om baasje zijn dekbed goed te leggen  omdsat ook hij gaat slapen Vroeger sliepen we ook op bed maar Kleintje wordt te oud om telkens van de bank te springen en naar  bed te gaan

Omdat ik haar  na al die jaren niet alleen laat slapen ga ik als baasje slaapt zachtjes terug naar de bank om daar de nacht met Kleintje door te brengen .Soms moet baasje erg vroeg  werken en vindt ons zo rug aan rug slapend op de bank .Het is dan nog aardedonker buiten en meestal als ik naar de klok kijk en zie dat de grote wijzer bovenin staat en de kleine precies er tegenover dan is het etentijd . Baasje vult alles en gaat werken en wij ?Wij vinden het dan nog te vroeg om eten  en slapen weer verder en worden weer wakker als baaje weer thuiskot en dan begint het hele  verhaal weer van voren af aanzelfportret kleintje

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*