Hoofdstuk 44 Lente

Het zonnetje schijnt wat meer en wij kunnen weer lekker luieren in hetzelfde zonnetje .Kleintje heeft haar winterdip overwoinnen .Zij heeft af en toe de lente in haar koppie .Dan springt ze op de bank wat ik haar met moeite de hele winter maar zelden zag doen  en nu alsof ze tien jaar jonger is.Ze miauwt zelfs dat ze lekker in haar vel zit .Ze heel af en toe maakt ze baasje in de ochtend  wakker  Dan slaat ze bij wijze van  met haar pootje tegen baasje zijn hoofd .Meestal is baasje natuurlijk al wakker  maar Kleintje moet heel wat keertjes slaan om hem echt wakker te krijgen .image003

 

Digital Camera

kleintje

Als beloning krijgt ze een aai over haar koppie .Zodra baasje wakker is springt ze van het bed af en gaat luidkeels miauwen  baasje wakker worden  ik heb honger .Als baasje klaar is met zijn dagelijkse ritueel dan pas krijgen we  eten .En dat smaakt heerlijk zelfs het drinken is een feest .Want we hebben tenslotte heel de nacht heerlijk geslapen op de bank zij aan zij .En ik?Meestal doe ik lekker mee.alleen dat pootje aaien doe ik nooit .Dat doet alleen Kleintje.ik wacht wel af tot het mijn beurt is om te eten !Als baasje in de avond weer thuis komt is het nog steeds licht en hoeven de lampen niet aan alleen de kaarsjes worden aangstoken .Is wel zo gezellig hoor dat sfeerlicht erbij.Kleintje gaat nog steeds na het eten bij baasje liggen .

 

Ze miauwt een paar keer om te vragen of het goed is .Alleen snapt baasje dat niet en geeft haar een aaitje over haar koppie .Na heel wat keren vragen  springt Kleintje dan op de bank en gaat languit in baasje armen liggen spinnen .Het motortje loopt weer hi hi .Ik lig dan meestal opgerold op de andere bank te slapen Mijn beurt komt nog wel …………Deze week heeft baasje weer foto’s gemaakt van Kleintje Gelukkig hoefde ik niet te poseren  ik heb daar zo’n hekel aan .Dat lichtflits vooral ik zie meteen sterretjes zodra de foto is gemaakt.Er zijn geneog foto’s van mij gemaakt dus laat Kleintje maar poseren hoor .Zij is tenslotte de oudste  hier in huis met haar bijna 24 jaar!image002

 

In mensen leeftijd is  is ze al ver over de honderd en ze loopt nog steeds zonder stok!Gelukkig maar het idee alleen al !Van de week was ik haar effe kwijt .ze lag niet op de mij bekende plek .Ik zoeken en zoeken  niet onder de deken in onze kattekamer niet in of onder het bed Moe van het zoeken sprong ik op bed en lag een beetje voor mij uit te staren totdat ik plotseling een beweging zag van de ………..kastdeur en even later stapte Kleintje uit de kast !Hoe ouder hoe gekker zeggen mensen wel eens  ik denk er het mijne van !!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*