druk druk druk

In een ver land hier heel erg ver vandaan, wonen Sinterklaas en heeeeel veel pietenmannen , in een groot kasteel. Elke Piet heeft een eigen taak. Zo zijn er pakjespieten, inkoopppieten, bakpieten, klimpieten, computerpieten, en nog heel veel meer. In de zomer denkt iedereen, en vooral de kindertjes in Nederland, dat de Sint en zijn Pieten het hele jaar vakantie hebben. Niets is minder waar. Het is juist hard werken. Elk jaar in Spanje worden er nieuwe jonge klimpieten opgeleid. Deze jongere pieten moeten lenig zijn , geen hoogtevrees hebben, en een zak met cadeautjes kunnen dragen. Het klimmen moet dus veel geoefend worden

 

. Ook de Sint gaat met zijn tijd mee, en heeft een laptop aangeschaft. Voor de kinderen en volwassenen die niet weten wat dit is, een laptop is een kleine computer die je overal mee naar toe kunt nemen. Op deze manier kan de Sint de vele e-mails beantwoorden Een heleboel kinderen computeren al.   Waar blijft toch de tijd dat kinderen nog speelden met een tol of een pop? Helaas dat was vroeger, nu is alles moderner. Heel veel kids sturen nu al de verlanglijstjes door via de computer. Wel handig want zo kunnen de Pieten al vast inkopen gaan doen. Al de gemaakte en gekochte cadeautjes gaan vast in boot nummer 5, de pakjesboot. De Sint leest zijn mail en maakt aantekeningen in zijn boek. In de herfst beginnen de bakpieten met voorbereiden van het snoepgoed.185

 

Twee weken voordat de Sint richting Nederland vaart, is het in de bakkerij van het kasteel een drukte van belang. Er moeten duizenden pepernoten gebakken worden, marsepein gemaakt worden en suikergoed. Dit wordt alvast in zakken gedaan en ook dit gaat in boot 5. Ook de inpakpieten hebben het reuze druk. Het lijkt wel of er ieder jaar meer kinderen bijkomen. Er moeten heel veel cadeautjes worden ingepakt. Nu staat Sint voor de moeilijke taak, welke Pieten mogen mee en welke blijven thuis. De Sint heeft er lang over lopen denken maar is er nu uit. De helft van de Pieten gaan mee en de andere helft blijft thuis. Eindelijk was het zover, de schimmel werd ingeladen, de Sint ging aan boord en de uitgekozen Pieten gingen aan boord. Nu maar hopen dat het dit jaar allemaal goed gaat. Andere jaren was er altijd wel wat, of het boek was weg, of de werkmijter was zoek, zelfs de staf waren ze een keer vergeten.

 

183 Op hoop van zegen, de reis kan beginnen. Toen ze drie dagen op zee waren had de Sint toch het idee dat, ze iets vergeten waren, maar wat? Oh, nee dit kan toch niet waar zijn, waar zijn de pakjes en het snoepgoed? Boot nummer 5 ligt nog in de haven van Spanje. Vergeetpiet had de verkeerde boot er achter gezet nl. boot nummer 8. Deze boot was nog helemaal leeg. Kalm blijven Sint en goed nadenken. Gelukkig dat de Sint zo modern is, ook hij heeft een mobiele telefoon. Maar goed dat er nog Pieten achter waren gebleven. Sint belde even naar vergeetpiet en gaf de opdracht om boot nr 5 direkt te sturen. Zo komen de pakjes toch nog op tijd, gelukkig maar. De Sint wenst iedereen een fijne tijd toe en misschien komt hij wel bij jou thuis. Als je tenminste zoet bent geweest………..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*