Hoofdstuk 51 Het einde van het jaar 2019

Hoi beste lezers en lezeressen natuurlijk   Jullie weten dat het een vreselijk jaar was voor lop en mij ….Eerst veel uit logeren omdat baasje veel naar ziekenhuis moest en ook daar soms bleef  Het was best verwarrend allemaal voor lop en toen baasje ging vrolijk weg om vervolgens nooit meer terug te komen ….. Maar goed dat verhaal dat kennen  jullie wel .  Dus is er na het overlijden van baasje erg veel veranderd in het leven van loppie

 

Opeens mocht ze overal mee naar toe  We gingen vaak lopen naar mijn vriendin die ik nu pas eigenlijk goed leerde kennen  Ik was eerder haar klant en meer niet . Na het overlijden werden we dikke vriendinnen ….. Dus veel naar mijn vriendin en ze heeft het daar goed naar haar zin Ze mag ook gewoon op de bank en ze is ook lekker ondeugend door een kasje open te maken waar eten in zit .

Het is nu zo erg dat ze er een haakje op hebben gedaan jammer lop  Of we gaan naar mensen uit de wijk waar lop ook welkom is Of ik blijf ff kletsen met mensen en dan gaat lp gewoon als het erg lang duurt zitten Nu met de winter periode doe ik eht minder lop rilt van de kou J ze is al 11 oude dames hebben het sneller koud … Of er komen mensen koffie drinken en nemen hun hondje mee het kan en mag allemaal ……….

 

Toen werd het kerst en drukte de kinderen kwamen en kleinkinderen Lek nu kn lop papier helpen versnipperen van de kadootjes Ja en toen werd het oud en nieuw  Vreselijk het geknal begon al dagen ervoor Geen gewoon vuurwerk nee het leken wel bommen  Ik moest haar toch uit laten en zag op het plein al jongens staan foto s maken en lachen  Maar gewoon doorgaan he ook al kom jij met je hondje langs Ik liep dus maar snel de andere kant op …

darwin de kat kijkt naar vuurwerk

Een lawaai opeens een keiharde knal lop was zo geschrokken die heeft heel de weg lopen trekken  Behoefte doen ho maar nee trekken ze wilde naar huis veilig ……. Dus dat deed ik dan maar ook Maar ook thuis heel onrustig  om haar heen kijken terwijl ze andere jaren gewoon ging slapen …..Wat was ik blij dat wee naar wageningen gingen om daar het einde van het jaar te vieren …. Daar ging het ook wel te keer maar we zaten hoog en droog en lop ging rustig slapen

 

We gingen lekkere hapjes eten wat mijn schoondochter had gemaakt en  t v gekeken  Zo kwam het einde van het jaar in zicht …Tussendoor lieten mijn zoon en schoondochter lop nog ff plassen en dat deed ze gelukkig Maar wel snel weer terug dus niet ff een half uurtje wandelen  dat zat er niet in . Tegen het einde van de avond werd het een dichte mist en zagen we het vuurwerk niet helaas .hier was het gewoon vuurwerk en geen bommen zoals in utrecht .

 

Ik hoorde later  dat ze een prullenbak in de fik hadden gestoken kerstbomen moesten er aan geloven en ook een zelfgemaakt bankje van palets hebben ze mee genomen en in de  brand gezet Waarom toch??? Fijn dat het bij mijn zoon rustiger was  Om  1 uur of half 2 uur was het over en lieten ze lop nog ff plassen  Toen konden we gaan slapen …..Het was een onrustige nacht Lop bleef in mijn armen liggen en dicht tegen mij aan

 

Ja vreemde geluiden he en andere omgeving al zijn we er wel vaker geweest maar toch  en drie katten ook wel een dingetje voor lop en mij. Maar het ging allemaal goed  De volgende dag ben ik lekker een stuk wezen wandelen en kon de rotzooi zien wat mensen allemaal hadden achter gelaten Sommige wel aangeveegd maar toch  Er is weer voor miljoenen de lucht in gegaan en als ik heel eerlijk moet zijn Voor mij mag het stoppen hoor  al is het maar voor de dieren  Nu nog ik hoef maar een koektrommel hard dicht te doen en ze schrikt al  Dit blijft zo lang doorwerken Bah Hoop dat het  dit jaar beter  wordt en geen bommen meer ….Iedereen een heel fijn nieuwjaar…….

One thought on “Hoofdstuk 51 Het einde van het jaar 2019

  1. Wat kun jij mooi schrijven Ria, wou dat ik dat toendertijd ook hadden kunnen doen met mijn belevenissen met Doerak en Amigo …
    Hier met oud en nieuw ook veel vuurwerk, weet nog zo goed hoe bang Doerak en Amigo waren, naar buiten kreeg ik ze niet, op een gegeven moment gingen we maar met Doerak de autosnelweg op en dan stoppen bij een parkeerplaats zodat ze daar plasje kon doen, was een vreselijke tijd en voor Doerak was al die spanning dan ook nog aanleiding voor epilepsie aanval …
    Jij hebt een triest jaar gehad, heb Cor nooit gekend maar door je verhalen was het geen vreemde meer voor mij, zo krijg je ook een band via internet.
    Ben blij dat feestdagen voorbij zijn, waren vreemde dagen, waken bij Wim zijn moeder tijdens kerstdagen en na de kerstdagen stierf ze, met oudejaarsavond waren we bij mams van mij maar toch ben je bezig in gedachten met het afscheid en de crematie van Wim zijn moeder …
    Hopelijk zal dit jaar ons minder verdriet brengen en meer geluk … dat is ook mijn wens voor jou en Lobke 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*