Hoofdstuk 56 een onbekende vijand

Wat hebben we een raar jaar achter de rug en net als je denkt het gaat goed dan gaat het fout . W probeerden ons leven weer op te pakken lop en ik . We maakten nieuwe kennissen en overal mocht lop gezellig mee Ze ging dan op een kussen of op een dekbed met een kleed erover liggen terwijl ik lekker aan het praten was …..

Ik had mijn vaste kaartavond en ging gezellig met lop naar mijn vriendin of familie toe maar ja na de pijn in haar rug van lop is trap lopen niet zo goed voor haar …..Maar goed mijn vriendin kwam gelukkig vaak bij mij en nam soms een portie eten mee voor mij want ja zelf koken ik heb er nog steeds geen zin in …… Eens per week kwam mijn zoon koken en soms kwam andere ria ook gezellig mee eten .

Zo werd ik gestimuleerd om toch maar te koken ….Maar helaas er brak een virus uit dat begon in china en iedereen dacht ver van mijn bed . Helaas niks was minder waar Het virus brak wereld wijd uit en werd een pandomie .het werd corona genoemd …..Sommige landen kregen een complete lock down Hier werden we gelukkig beperkt Ouderen waaronder ik dus ook moesten binnen blijven zoveel mogelijk….

We mochten niet meer bij elkaar op bezoek komen De boodschappen alleen als het nodig was en wat hebben we gehamsterd in het begin ook ik hoor ….Al de sociale contacten werden verbroken de ziekenhuizen i c vooral waren overvol …Mijn oudste zoon doet de boodschappen en ik ga alleen nog maar de hond uitlaten ….Wat ben ik blij dat ik haar nog heb dan kan ik er nog ff uit .

Soms in het begin van de crisis ging ik nog wel eens naar de supermarkt maar we moeten voor onze gezondheid anderhalve meter afstand van elkaar houden …haast niet te doen in een super Je bent meer bezig met mensen vermijden dan je boodschappen Je kunt niet meer lekker al de vakken langs om te kijken Nu was het snel de spullen pakken en weg wezen ..

Omdat de ouderen kwetsbaar zijn is het verstandig om zoveel mogelijk thuis te blijven Nou dit valt niet mee kan ik je zeggen .Ook het niet zien van mijn kleinkind valt mij zwaar Gelukkig zie ik haar vaak via video bellen maar dat is toch heel anders dan haar lekker vastpakken en knuffelen Maar dat zit er voorlopig niet meer in . Vooral de ouderen in verpleeghuizen e d die hebben het nog moeilijker die zien helemaal niemand meer en vereenzamen zoetjes aan ..

Het is een onbekend virus waar nog geen medicijn voor is Niemand weet hoe de toekomst er uit gaan zien Voorlopig is het nog elkaar vermijden en veel winkels zijn gesloten Even was ik bang dat de d a ook dicht zou moeten maar met aanpassingen zoals 1 naar binnen en afstand houden zijn ze gelukkig nog open We hopen allemaal dat dit virus snel de wereld uit is en we weer ons oude gelukkige leventje op kunnen pakken …….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*